Nincs kategorizálva

Trója

Nem minden nap találkozik az ember ilyen erős szereposztással, ráadásul egy hatalmas és időtálló történet feldolgozásában, ami egészen az ókorig nyúlik vissza.

Orlando Bloom, az egykori ügyeletes szépfiú szinte kötelező eleme a filmnek, már csak méretes rajongótábora miatt is. És ha már itt tartunk, Brad Pitt a következő nagy fogás, pláne, hogy nem egyszer  hiányos öltözetben is feltűnik… Eric Bana is a nagy csapat tagja lett, szintén nem véletlenül. Mindannyian remekül alakítják szerepeiket, a mindenki által ismert, rengeteg, már rég eltűnt értékkel rendelkező karaktereket. Persze a szép hölgyekről se szabad elfeledkezni, példának okáért a világszép Helenát játszó Diane Krugerről.

Az alkotásnak nemcsak a színészgárdája „nagy”, de a történet érzelmi háttere és a tanulsága is jelentős. Érdemes egy kicsit elgondolkodni azokról a régi értékekről, amiket ma már alig-alig találunk meg. Természetesen szerencsére ma már nem a „háborúzunk a hazánkért” korban élünk, de mégis mennyivel másképp gondolkodtak akkor az életnek szinte minden területérõl. Gondolkodjunk el azon, hogy hova tűnik az a régi gazdag érzelemvilág a mai elidegenedő társadalomban. Vajon mi megvívnánk a szerelmünkért vagy családunkért?

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya