Nincs kategorizálva

Tündéri kötények készítése házilag

Sokat mozogsz a konyhában és mindig jól jön egy kötény? Szeretnél egy minőségi darabot, de olyat, amely valóban tükrözi a személyiséged? Nem tetszik a tömegtermékek kínálata? 

Akkor lehet, hogy eddig rossz helyen kerested a hozzád illő kötényt. Ebben a cikkben most megtudhatod, hogy hogyan készíthetsz saját magadnak. 

Kötény tündér módra? Ez is így megoldás. Szerintünk gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Mindössze néhány lépést kell csak követned. Tarts velünk!

Amikor saját kötényre vágyunk…

Bemehetünk az első üzletbe és megvehetjük az első kötényt, amelyet meglátunk, azonban valahogy egy ilyen darabot nem tudunk a magunkénak érezni. Egyre több olyan háziasszony van, aki maga készítené el saját kötényét. Te is ehhez a csoporthoz tartozol? 

Ez esetben a Csipke Csodái méteráru webáruház vászonanyagait ajánljuk figyelmedbe. A köténymintás textileket pont azoknak találták ki, akik úgy érzik, hogy a boltokban nem kapják meg a személyiségükhöz illő darabokat. 

Az elkészítés folyamata sem bonyolult, hiszen nem lesz másra szükségünk, mint egy köténymintás anyagra, egy varrócérnára és egy gombostűkészletre. A kérdés inkább az, hogyan is kezdjünk neki? Lássuk csak…

Készíts kötényt néhány lépésben!

A köténymintás textilek olyan különleges termékek, amelyek esetében az anyag már maga a szabásminta is egyben. A munka tehát a kivágással kezdődik; a megjelölt részeknél ki kell vágnunk az anyagdarabokat. 

Jöhet a tanulmányozás! Meg kell keresnünk a legnagyobb darabot, amely a kötény alapját képezi majd, illetve valószínűleg külön megtalálhatjuk a kötény két zsebét, plusz ott kell lennie a nyakba akasztható és hátraköthető részeknek is. 

Ezután varrjuk fel a zsebeket! A kisebb textilanyagokat gombostűvel tudjuk feltűzni az alapra oly módon, hogy egy-egy centimétert kell behajtani az anyagok minden oldalán. Amikor úgy érezzük, hogy a megfelelő helyre kerültek, akkor varrjuk fel a gombostű mentén a zsebeket!

Igazítás és befejezés

Az utolsó lépésben a megmaradt anyagról kell levágnunk a kiálló részeket, majd felosztani három egyenlő részre azt. A kapott csíkok kivágását követően, a kötény alapját szintén szegjük körbe (1 cm-es szegéllyel), végül a nyak, valamint az oldalak sarkainál varrjuk össze azokat! Gyakorlatilag készen is vagyunk. 

Ez egy egyszerű módja annak, hogy magadnak készíts kötényt, ráadásul a folyamat nem is tart sokáig. Amennyiben a jövőben bármikor ilyesmiben gondolkodsz, akkor keresd a köténymintás textileket, amelyeket szétszabdalhatsz, majd összerakhatsz. Ezeket egyébként jó móka lehet akár  a gyerekekkel együtt is elkészíteni, de DIY ajándékként egyaránt megállják a helyüket.

Reméljük, érdekesnek találtad a cikkünket és mersz nagyot alkotni akár egy komplett menüsorról, akár egy kötényről legyen szó.

Támogatott tartalom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!