Nincs kategorizálva

Underworld: Evolúció

Underworld: EvolutionSűrű sötét az éj…

…dühöng a déli szél. Jó Budavár magas / Tornyán az érckakas / Csikorog élesen. Ezt hívják manapság gótikus hangulatnak. Kétségkívül izgalmas környezet egy fantáziafilm számára, de ha abban a filmben semmi egyéb sincs, csak sűrű sötét éj meg magas toronyú kastély, az igen unalmassá válik az első óra végére.

Pedig szerettük az első részt, nem? Még a Penge feltalálta XXI. századi típusú vámpírfilm műfajában is újat alkotott, pörgős volt és hangulatos, minden hibájával együtt is nézhető–kedvelhető kis film. Jó ötletek és ügyes kivitelezés jellemezte – mindez pedig odalett a második részre. Elérte a folytatások átka: a készítői túl sokat akartak. Felbátorodva az első rész váratlan sikerén, ahelyett, hogy tovább építették volna az elkezdett univerzumot, divatosan belevágtak egy egészen másfajta filmbe, egy ódon kastélyokban, sötét bányákban és düledező monostorokban játszódó nagyon sokadik Drakula-utánérzésbe.

Aztán teletömték a már eleve unalmas eredményt következetlenségekkel, röhejes bakikkal és ordító butaságokkal – kedvenc példám, amikor a fizika minden törvényének fittyet hányva a negatív hős egyszál maga lehúzza a földre egy kötél segítségével a repülő helikoptert. Mindebbe pedig belehelyeztek téblábolni egy legkevésbé sem szimpatikus, legyőzhetetlen főhőst. Míg Selene, a modern vámpírleányzó az első részben komolyan bonyolította a cselekményt, itt már csak verekszik, fut, és ezek szünetében zordan néz.

Elveszítette minden báját, mint ahogyan a film is: elkezdte komolyan venni magát, de nem lett egyéb, mint nagyképű. Sokat vártam a folytatástól, nagyot csalódtam. Sűrű az éjszaka: ez a film el is tévedt benne. És még a kiplakátolt Görög Zita is átverés volt.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com