Nincs kategorizálva

Vasárnap Cakó Ferenc retrospektív az Urániában

Kiállítással, beszélgetéssel és élő homokanimációs előadással színesített retrospektív filmvetítést tartanak Cakó Ferenc díjnyertes animációiból az Uránia Nemzeti Filmszínházban december 11-én 16 órai kezdettel.

A sokoldalú, rendhagyó módon homokkal is alkotó művész festményeit nézhetik meg a Kávéházban, majd díjnyertes filmjeiből láthatnak válogatást az érdeklődők a vasárnap műsorra tűzött retrospektív esten.

A rendezvény csúcspontja a különleges élő produkció lesz, melyben Cakó Ferenc zenére alkotja meg homokanimációs filmjét, melyben az álomszerű képek egymásból átalakulva mesélik el a történetet. Az alkotó védjegyévé vált módszer számos neves fesztivál nagydíját nyerte már el. Élő animációja világkiállítások, nagy társadalmi rendezvények, színházi- és operaelőadások egyedülálló programja.

Cakó Ferenc reprezentatív alkotásainak megtekintését megelőzően Réz András esztéta beszélget az Kiváló- és Érdemes Művész kitüntetéssel is elismert animációsfilm-rendezővel.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés