Nincs kategorizálva

Visszaküldték a börtönbe az iszlámellenes film feltételezett készítőjét

Visszaküldte a bíróság a börtönbe szerdán azt a kaliforniai férfit, aki minden bizonnyal a muszlim világban zavargásokat kiváltó iszlámellenes amatőr film készítője, és egy hónap múlva kívánja kivizsgálni, hogy az illető megsértette-e feltételes szabadlábra helyezésének előírásait.

Az egyiptomi születésű, széles körben leginkább Nakoula Basseley Nakoula néven ismert férfit eredetileg banki csalás miatt ítélték el. A bíróság előtt magát Mark Basseley Youssef néven igazoló illető szerdán tagadta az ellene felhozott vádat, miszerint nyolc rendben sértette meg korábbi szabadlábra helyezésének feltételeit.

Youssef-Nakoulát azzal vádolják, hogy a próbaidő alatt hazudott a hatóságoknak a film elkészítésében játszott szerepével kapcsolatban, álneveket használt, és felügyelőtisztjének jóváhagyása nélkül internetezett.

Nagy valószínűség szerint a kopt keresztény hitű férfi áll annak a Mohamed prófétát gyalázó, Innocence of Muslims (A muszlimok ártatlansága) című filmnek az elkészítése mögött, amelynek 13 perces, a YouTube videomegosztóra feltöltött előzetese heves tiltakozásokat váltott ki több muszlim országban. Ezekkel párhuzamosan, szeptember 11-én terrortámadást hajtottak végre a kelet-líbiai Bengáziban működő amerikai konzulátus ellen, aminek következtében az ott tartózkodó nagykövet és három munkatársa életét vesztette.

A film eszelősnek és szexuális aberráltnak mutatja be Mohamedet. Az amerikai hatóságok hivatalosan nem foglalkoznak az alacsony költségvetésű és szakértők szerint csapnivaló “alkotás” mondanivalójával, ha azonban kiderül, hogy Youssef-Nakoula megsértette a feltételes szabadlábra helyezés kikötéseit, akkor vissza kell mennie a börtönbe, hogy letöltse a rá kiszabott büntetés hátralévő két évét.

A férfi médiaforrások szerint legalább 17 nevet és álnevet használt csak szeptember óta; a Mark Basseley Youssef változatot saját bevallása szerint 2002 óta viseli rendszeresen.

Youssef feltételes szabadlábra helyezését tavaly rendelték el. Az ügy következő tárgyalását november 9-re tűzték ki, addig a férfit egy Los Angeles-i börtönben őrzik. Most már megtagadták tőle azt is, hogy óvadékot tehessen le.

Címkék
Avatar

sergoandras

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya