Nincs kategorizálva

Zsíros, olajosan fénylő, problémás bőrre is van hatékony természetes megoldás!

A zsíros, fénylő, problémás bőr nem csak a tinik esztétikai problémája, felnőttkorban is megkeserítheti a nők és férfiak életét. 

A problémamentes, normál állapotban a bőrfelszínt borító, vékony, zsíros réteg természetes védőréteget képez a bőr kiszáradásának megakadályozására, valamint a környezet károsító hatásai ellen, így mindenképpen szükséges a megléte. Probléma akkor keletkezik, ha az egyensúly felborul, és nagyobb mennyiségben termelődik, eltömíti a pórusokat és pattanásokat okoz. Mit tehetsz ellen? Milyen természetes bőrápolók léteznek a bőr egészségének helyreállítására?

A bőr működése

A bőr faggyúmirigyei termelik azt a váladékot, amely a bőrfelszínre kerülve zsírszerű anyagot képez a védelem érdekében. Termelődését nemi hormonok irányítják, a női nemi hormon, a progeszteron csökkenti, az androgén hormon, a tesztoszteron növeli a mennyiségét. A sokoldalú C-vitamin szérum a legtöbb bőrproblémára megoldást jelent, hidratál, feltölt, antioxidánsokkal és regeneráló hatóanyagokkal látja el a bőrt, anti-aging hatással bír, és még a pattanásos, zsíros bőr kezelésére is tökéletes.

Normál bőr esetén a faggyútermelés kiegyensúlyozott, de az egyensúly megbomlása esetén fokozódhat, illetve mérséklődhet. Előbbi zsíros, utóbbi száraz arcbőrt eredményez.

A több faggyú elzárja a bőrfelszínt a levegőtől, ezáltal elszaporodnak a bőrön lévő baktériumok, és megváltozik a faggyú összetétele, az olajsav kerül túlsúlyba, ami kedvez a gyulladásos folyamatoknak. 

Mi okozhatja a bőr zsírosodását?

Számtalan oka lehet az olajos bőrfelszín kialakulásának:

  • genetika,
  • tesztoszteron-túltengés,
  • stressz,
  • helytelen táplálkozás,
  • mozgásszegény életmód,
  • a napfény hiánya,
  • nem megfelelő kozmetikumok használata,
  • betegségek, működési zavarok (anyagcsere-, keringési, idegrendszeri, emésztési)
  • életkor – serdülőkor és klimax.

A bőr zsírosodása nyomán az arcbőr sokszor sárgás árnyalatú, fakó, az egész arcon sok a mitesszer, a bőr hidratációja csökkent, a bőrfelszín vízhiányos.

Hogyan érdemes kezelni az olajos szeborreát?

Megfelelő kozmetikumok használatával és optimális bőrápolással segítheted a bőr regenerációját. A lényeg a rendszerességen van mind a bőr tisztítása, mind az ápolása tekintetében.

Az alapos tisztítást gyengéd hámlasztás kövesse, így eltávolítható a faggyú ürülését akadályozó elszarusodott felső réteg. Gyulladásgátló, hidratáló, antioxidáns hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel beállítható a bőr normál pH-ja. A pattanásokra helyileg antibakteriális készítményeket használhatsz, kezelésüket azonban bízd kozmetikusra, ne nyomkodd magadnak, mert azzal nagyobb bajt okozhatsz. 

Életmódbeli változtatásokkal is sokat tehetsz az egészséges, szép arcbőrért. Egészséges ételeket fogyassz, hidratálj, mozogj rendszeresen, tartózkodj sokat a friss levegőn, kerüld a dohányzást, az alkoholt. 

Ne csak a tüneteket kezeld, hanem áss a probléma mélyére, igyekezz megkeresni a kiváltó okokat, tegyél a megoldásért lehetőleg természetes módszerekkel!