Magazin Papírfény

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve – hangoskönyv, felolvassa: Kern András


Ez most egy nem hagyományos könyvajánló. Mert a könyvet már mindenki ismeri. Ha talán mégis akadnak olyanok a városban – bár bizonyára csak néhány kósza lélek –, akik még nem adták meg magukat a Harry Potter õrületnek, szinte biztos vagyok benne, hogy nem tudják majd magukat távol tartani tovább, ha véletlenül rájuk talál az Animus Kiadó hangoskönyve, ahol Kern András olvassa fel a Harry Potter sorozat elsõ kötetét.

Én magam is nagyon sokáig ellenálltam Harry Potternek. Mereven tartottam magam ahhoz, hogy én márpedig nem olvasok gyerekregényt, még kevésbé olyat, ami mindenkinek tetszik, és a többi, és a többi. Anyu, aki munkaköri kötelességbõl vágott neki az elsõ kötetnek – irodalomtanár révén tudni akarta, mi lehet az a könyv, ami végre megint olvasásra késztette a számítógépen és tévén tunyult gyermekeket – végül annyiszor elmondta, hogy vágjak neki, hogy beadtam a derekamat.
És azóta is tart a függõség. Az összes könyvet olvastam, az összes film ott figyel a polcon – és most szert tehettem egy újabb pompás darabra a kollekciómba. Meg kell mondjam, ez felveszi a versenyt bármelyikkel! A hangoskönyv, mint mûfaj, amúgy is nagyon kedves a szívemnek, feleleveníti bennem gyermekkorom kedves mesekazettás emlékeit, arról nem is beszélve, hogy lehetõvé teszi egy csomó ember számára olyan mûvek elérését, amit nincs módjuk ilyen-olyan okoknál fogva elolvasni. Persze nagy a kockázat, a rossz felolvasás megölheti a legjobb könyvet is, de a jó, az egekbe emelheti! Hát J. K. Rowling könyve amúgy is sziporkázó, de ahogy Kern András minden szereplõnek jellegzetesen megkülönböztethetõ hangot adva felolvassa – higgyétek el, kár lenne kihagyni! Az meg külön móka, ahogy nézed az embereket a metrón, ahogy furán bámulnak Rád, hogy min kacagsz fel idõrõl idõre. Minden szón hallatszik, hogy Kern igazán élvezi, amit csinál, s bár néhol a karakter hangján mondja tovább a szerzõi instrukciót is, ez egy csöppet sem zavaró, mert a lelkesedése a második mondatnál ránk ragad és a hetedik lemez végeztével sem hagy alább. Alig várom, hogy felvegyék a következõ kötetet… addig meg meghallgatom ezt még egy párszor.
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve – hangoskönyv

Animus Kiadó, 2006

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com