Ráadás

15 érdekesség a 15 éves Szívek szállodájáról

a13a360b1313af1bd4bab73371519959Idén 15 éve, hogy Amy Sherman-Palladino és Daniel Palladino útjára indították a szuperbájos Szívek szállodáját. A jubileum kapcsán összegyűjtöttünk 15 érdekességet a sorozatról.

1. Eredetileg a Luke-ot, a sorozat férfi főszereplőjét alakító Scott Pattersont csak a pilotra szerződtették le – mivel azonban olyan jól működött közte, és a női főszereplő, a Lorelai Gilmore-t alakító Lauren Graham között a kémia, hogy rögtön leszerződtették további részekre. A mi legnagyobb szerencsénkre!

2. Luke karakterét eredetileg egy nőnek szánták – szerencsére az alkotók úgy érezték, nincs elég tesztoszteron a sorozatban, így a szerepet Scott Patterson kapta meg.

3. A Jesst alakító Milo Ventimiglia és a Roryt életre keltő Alexis Bledel nemcsak a sorozatban, az életben is egy pár alkottak egy ideig. Jessnek eredetileg csak néhány epizódos szerepet szántak, végül egy 6 évados szerződést ajánlottak Milo Ventimigliának az alkotók – amiből a színész kérésére végül csak kettő lett.

Jess-Mariano4. Lisa Weilnek eredetileg Rory szerepét szánták – végül Paris Gellert játszotta zseniálisan. Geller a sorozatban egy igazi eminens – az életben azonban Weil sosem volt valami jó tanuló.

5. Alexis Bledel 19 éves volt, amikor a 15 éves Roryt alakította. Keiko Agena, aki a vele egyidős Kimet játszotta, ekkor már 26 éves volt.

6. A Szívek szállodája kisvárosa, Stars Hollow több részletben épült a negyvenes években a Warnes Bros stúdiójában. A Kings Row rész a Királyok sora című Ronald Reagan filmhez készült, a Midwest Street pedig 1946-ban a Saratoga Trunkhoz. A városka egyébként többször feltűnik a Szellemekkel suttogóban és a Hazug csajok társaságában is.

6036010668_b93cc01c2e_b7. Sajnos a drága lokáció miatt nem tudott megvalósulni az a terv, mely szerint Jess karakterével (Milo Ventimiglia) spin-off indult volna Kaliforniában, ahová apjához költözött – és ahol Rory is meglátogatta. Pedig megnéztük volna.

8. Dean szerepére Jared Padalecki helyett eredetileg Nathan Wetheringtont, Melissa McCarthy helyére pedig Alex Borsteint kasztingolták. Szerencsére végül máshogy alakult. Borstein később több szerepben is feltűnt a sorozatban – az életben pedig valóban hozzáment a Sookie férjét alakító Jackson Douglashoz.

9. A sorozat sztárjai a kulisszák mögött is remekeltek: a Jackson Belleville-t alakító Jackson Douglas 3 részt rendezett, Lauren Graham pedig 11 résznek volt a producere.

gilmore-girls-lorelei10. A sorozat nemcsak Melissa McCarthy karrierjének, a magánéletének is nagy lökést adott: a harmadik évadban együtt játszott későbbi férjével, Ben Falcone-val, aki Mr. Brink szerepében tűnt fel.

11. Az alkotók nem túl jók a számokban: Lorelai szülei, Richard (Edward Herrmann) és Emily (Kelly Bishop) a második évadban 34 éves házasságra, az ötödikben 40 évre hivatkoznak, van ahol pedig csak 30 évet mondanak.

12. Stars Hollow népessége – a tábla szerint – 9973.

13. Scott Patterson korábban baseballozott – amikor új baseballsapkát kap a hetedik évadban, a Columbus Clippers, egykori csapatának sapkáját viseli.

a3f413588ccbdb359e6b0d7a18d7a34114. Carole King, aki a sorozat főcímdalát énekli, a harmadik évadban feltűnik annak a zeneboltnak a tulajdonosaként, ahová Lane gyakorolni jár.

15. Amy Sherman-Palladino eredetileg Sherilyn Fennek szánta Lorelai szerepét. A színésznő végül Sasha, Jess apjának barátnője és Anna Nardini, Luke gyerekének anyja szerepében tért vissza többször is.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés