Ráadás

18+: Kappa, te szoftpornók (anál)gyöngye – Underwater Love

underwater-love_18Évek óta szerettem volna már írni arról a csodáról, amit még 2011-ben láttam az udinei Far East Film Festivalon. Most a „Több pornót a Filmtekercsre!” jegyében végre megtehetem ezt. Az Underwater Love (Onna no kappa) a legkülönösebb fantasy-musical-szoftpornó, amihez valaha szerencsém volt. Sőt, talán az egyetlen.

A cikk kizárólag 18 éven felülieknek ajánlott. Továbbolvasásával kijelented, hogy a figyelmeztetést tudomásul vetted, és a törvény értelmében nagykorúnak számítasz.

A japán pinku eiga műfaja önmagában is érdekes műfaj: az egykori cenzúrának köszönhetően a kilencvenes évekig az explicit szexábrázolás erős akadályokba ütközött (erről bővebben már írtunk nektek), az alkotókat pedig meglepően kreatív megoldásokra ösztönözte. Elég csak a bukkake műfajára gondolnunk. Az Underwater Love 2011-ben készült, amikor a japán cenzúra már sokkal megengedőbb, de ez a film mégis a régi pinku eigákat idézi. Valós nemi szervek ábrázolása nélkül, mégis mindenféle szexuális aktust ábrázolva vezet végig minket egy nem éppen hétköznapi szerelmi történeten.

Asuka, a harmincas éveiben járó, halfeldolgozó üzemben dolgozó nő épp esküvőjére készül vőlegényével, amikor hirtelen felbukkan a középiskolában meghalt, de kappaként újjászületett szerelme. A kappák a japán mitológiában olyan – kétes megítélésű – vízi szörnyek, melyek főként teknősre emlékeztetnek, és a gyerekeket vízbe rántják, majd kibelezik őket. A mi kappánk, Aoki legfőbb jellemzői viszont, hogy imádja az uborkát, viccesen beszél és jár, valamint óriási, zöldes-barnás (mű)pénisze van. Ez utóbbit – lévén nem igazi – pedig már bátran lehet a filmen is ábrázolni. Aoki megtudja a halálistentől, hogy Asuka pár napon belül meg fog halni, ezért a nővel együtt elindulnak a kappák törzséhez, hogy megmentsék életét. Erre pedig egy nagyon egyszerű megoldás van: a kappák vezetőjétől kapott análgyöngyöt (valójában a heregolyóját) kell feldugnia magának. Csakhogy Asuka nem tudja, hogy a saját életéért cserébe a halál istene Aokiét veszi el. Mikor a kappa meghal, Asuka újraélesztő szexet végez rajta (igen, mostantól már ilyen fogalom is van). És ha mindez nem volna elég abszurd (de), az események közben néha énekelni kezdenek és táncra perdülnek… hamisan és elképesztően gagyin.

underwater_loveMert az egész film nem akarja komolyan venni magát. A legkevésbé sem. Irreális és nevetséges karakterek keverednek még irreálisabb és nevetségesebb helyzetekbe, és ezalól nem kivételek a szexjelenetek sem. Na de hogy milyenek is ezek?

A jegyespár

Asuka épp a fürdőszobában rejtegeti a frissen talált kappát, mikor váratlanul beállít vőlegénye, Taki. És hát mivel lehetne a legkönnyebben elterelni a figyelmét, ha nem a szexszel? Gyors, rémesen kínos, nyelv nélküli smárolás (afféle elfuserált hollywood aranykorabeli módon), egy kevéske csöcsörészés, majd borzalmasan érzéketlen és egyhangú misszionárius pózos szex… úgy fél percig. Ennyi ideig bírja, aminek köszönhetően rögtön kevésbé támogatjuk mi, nézők ezt a készülő frigyet. Aztán a nagy fizikai leterhelés után a pasi rögtön menne zuhanyozni – a fürdőbe persze, hova máshova – így Asuka kénytelen utána rohanni, és a fürdőszoba ajtajában feltartóztatni, kezdve az egészet előlről. Csakhogy közben már a hős szerelmes kappa is beszáll a dologba, igaz csak némi ártalmatlan és a férfi számára észrevétlen tipi-tapi formájában.

A vízi szörny és a prosti

Aoki „álruhában” munkát kap az üzemben, ahol persze nem Asuka az egyetlen nő, többek között ott dolgozik (másodállásban?) a helyi kurva, Reiko is, aki rögtön rárepül az újfiúra. Miután elviszi őt állandó helyére, egy elhagyatott kis házba, rájön, hogy a férfi valójában egy kappa. Amire mint minden normális ember hogyan máshogy reagálna, mint hogy „De jó, te kappa vagy! Gyerekkorom óta nem láttam kappát”. Majd felismervén, hogy Aokinak ő lesz az első, gyorsan át is veszi az irányítást, aminek a film legexplicitebb jelenetét köszönhetjük: a kappa leszopását. Már amennyiben eltekintünk attól az aprócska ténytől, hogy ilyen farokkal maximum valami alien-szexshopban találkozhatnánk.

underwater Love 4A halál és a lányka

A legnagyobb kihagyott ziccer a halálisten és Asuka szumójelenete. Melynek ugyan apropója éppen az, hogy a nő nem akar szexelni vele, de a körülbelül egy perces birkózás az egyetlen, valódi (ha-ha) pikantériával rendelkező jelenet. Ehelyett sajnos csak seggüket mutogató idiótákat látunk, na meg persze örülünk is, amiért nem lesz erőszak a vége.

Az újraélesztő szex

Tekintsünk el attól az apróságtól, hogy a kappa még halála után is tettre kész, vagy legalábbis egy bizonyos testrésze az. Ez a jelenet minden romantikus film erotikus jelenetét kenterbe veri. Az idilli, napsütéses, erdei patakparton, a zuhatag tövében, nedves sziklákon, óriási érzelmek közepette egymáséi levő szerelmesek a legnagyobb kliséket is felülmúlja. Ugyan az, hogy az egyik fél egy halott mitikus lény, kicsit ront a képen, de lehetőséget ad arra, hogy egy igazi, felnőtteknek szóló tündérmesévé varázsolja a történetet. Ugyanis a kappát meglovagoló nő igaz, Szépség és Szörnyeteget meghazudtoló szerelme (ne feledkezzünk meg arról, hogy nagyjából öt perce helyezte fel a körülbelül 10 cm átmérőjű análgyöngyöt – minden elismerésem) vissza hozza az életbe Aokit, ráadásul az eredeti, 17 éves formájában, hogy végre tényleg egymáséi lehessenek… pár percre legalábbis. Hiszen a nagy egymásra találás újabb aktusba torkollik, és orgazmusa pillanatában Aoki, akárcsak erekciója – szó szerint – köddé válik.

És ez itt bizony igazi happy end.

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés