Hírek

2015 legjobb filmplakátjai

best_postersA mubi.com összeszedte, mik voltak az idei év legjobb filmplakátjai. A legjobb tíz közé ugyan nem került be, de emíltést kap Mundruczó Kornél Fehér Istenének thaiföldi plakátja is.

Hou Hsiao-Hsien: The Assassin

Nem valószínű, hogy hazánkba is eljut Hsiao-Hsien legújabb filmje, pedig ahol csak bemutatták, ódákat zengenek róla, főként a látványvilágáról. Ilyen gyönyörű képekhez természetesen gyönyörű plakát dukál.
A posztert készítette: Erik Buckham

TheAssassin_ErikBuckham_800

David Zellner: Kumiko, the Treasure Hunter

Egy japán nő rátalál a Fargo egy VHS másolatára, amiről azt hiszi, hogy egy térkép valami óriási kincshez. Több fesztivál díjnyertes alkotása.
A posztert készítette: Sam Smith

Kumiko_SamSmith_800

Yorgos Lanthimos: A homár

A görög rendező filmjét idehaza is láthattuk, de sajnos csak a Cinefest keretein belül, pedig az utóbbi évek egyik legjobb társadalmi szatírájáról van szó.
A posztert készítette: Vasilis Mamatakis

TheLobster

Kent Jones: Hitchcock/Truffaut és Robert Gordon, Morgan Neville: Best of Enemies

Két dokumentumfilm, amik nagyon különböző témáról szólnak, de a hozzájuk készült plakátok mégis megdöbbentően hasonlítanak. Mind a kettő esetben hasonló hangulat, betütípus, kompozíció, ami nem véletlen: mind a kettő ugyanazt a korszakot akarja életre kelteni, a ’60-as éveket.

HitchcockTruffaut_BestofEnemies

Terrence Malick: Knight of Cups

Februárban a Berlinálén mutatták be Mallick legújabb filmjét, aminek plakátjára – a rendező misztikus világát felerősítendő – egy 1764-es illusztrációt, a The Tree of Soult választották.

KnightofCups_800

Aleksey German: Hard to be a God

A 2013-ban elhunyt orosz rendező utolsó filmjét poszthumusz mutatták be. A sci-fi egy távoli bolygó helyi lakosságának megsegítésére küldött földi tudosók csapatát követi nyomon, akiknek az isteni szerepkörrel is meg kell küzdeniük.
A posztert készítette: TBDPoster

god_B5_N_H1_NNN

Dietrich Brüggemann: Keresztút

A tizenéves főhősnő minden vágya, hogy szent legyen, és ebben semmi nem akadályozhatja meg. Ugyan a film a tavalyi Berlinálén debütált, moziforgalmazásba csak idén került.
A posztert készítette: Lea van Acken

StationsoftheCross_800

Chaitanya Tamhane: A mumbai ítélet

Politika, korrupció, előítéletek napjaink Indiájában: erről szól A mumbai ítélet, ami ugyan a hazai mozikba nem került be, a tévében viszont már látható (jövő héten például több alkalommal is a Cinemax műsorán).
A posztert készítette: Pigeon & Co.

Court_800

Mundruczó Kornél: Fehér Isten

Erről a filmről azt hiszem, nem kell semmit mondani. Az itthoni plakát is elég jól sikerült, de nem kérdés, hogy a thaiföldi bemutatóhoz igazán egyedi darab készült.
A posztert készítette: Riety

white_god_thai_poster

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com