Ráadás

A visszatérés napja: Vissza a jövőbe infografika

Vissza a jövőbe (Back To the Future)

Vissza a jövőbe (Back To the Future)Ma Vissza a jövőbe napot tartunk, és ebből az alkalomból szemezgettem az interneten található infografikák közül. Ráakadtam egy számomra kedvesre, megosztom veletek.

Silvia Bargelli olasz grafikus designer infografikája esztétikailag kellemes, kitalált reflexió a nagy sikerű kultuszfilmre.

Silvia közreműködésével egy részét alább láthatjátok angol nyelven. Az eredeti alkotást, itt nézhetitek meg, amelyben az a jó, hogy ha még nem is értünk olaszul, ha ismerjük a Vissza a jövőbe egyes epizódjait, akkor a tartalom nagy részét nem nehéz kitalálnunk.

Vissza a jövőbe (Back To the Future) infographic

Ha esetleg van saját készítésű infografikátok a témával kapcsolatban, és szívesen megosztanátok másokkal is, írjatok nekünk!

Avatar

Szin Karolina

Szin Karolina az ELTE filmtudomány szakán végzett, majd grafikai- és product design tanulmányokat folytatott, többek között MOME-n. Jelenleg a filmgyártásban dolgozik. Szereti a szép grafikájú filmeket, animációkat (Tomm Moore, Sylvain Chomet, Gabrielle Vincent munkái), a magával ragadókat (Iñárritu, Jamin Winans), a kortárs magyart, illetve az ehhez részben viszonyítási pontként szolgáló rendszerváltó alkotásokat. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya