Ráadás

Akár jó is lehetett volna – Terence Hill Budapesten

A szervezők közönségtalálkozót ígértek, amely végül mind a moziban, mind a Syma-csarnokban meghiúsult. De a szerencsések még így is láthatták Terence Hillt.

Hosszú idő után végre hivatalos programra érkezett Magyarországra Terence Hill. A hiánypótló rendezvény azonnal megmozgatta a rajongókat, akik egy-egy régóta őrzött relikvia, plakát, póló vagy DVD aláíratásában reménykedtek. Hogy ez alig pár száz embernek sikerült, nem az ő hibájuk.

Jó kérdés, hogy egy olyan országban, ahol évtizedek óta kéthavonta vetítik a Bud Spencer –Terence Hill filmeket, ahol rajongói fesztivált szerveznek és egy zenekar is viseli a nevüket, hogy lehet ennyire alábecsülni a közönség érdeklődését. Már a Corvin Mozi előtt összegyűlt tömeg mérete jelezte, mennyien kíváncsiak a sztárra, aki érkezésekor derekasan tette is a dolgát, és próbált a lehető legtöbb embert megörvendeztetni egy mosollyal vagy egy aláírással,

de sajnos nem rajta múlt, hogy minden néző azt kapja meg, amita  Nevem: Thomas című film forgalmazója, a Romis Mozi megígért.

Az érdeklődők ugyanis arra számíthattak, hogy aki megvette a 4500 forintos jegyet a vetítésre, az nemcsak láthatja kedvencét, hanem találkozhat is vele az előadás után a Syma-csarnokban. Csakhogy a valóság minden várakozásnak ellentmondott: az egész napos protokoll után a vörös szőnyegre eleve fáradtan érkező, majd a dedikálások miatt csúszásba kerülő Terence Hill a Corvin Moziba belépve, a szervezők által siettetve lényegében megállás nélkül suhant végig a rajongók tömegét kettészelő, kordonnal elválasztott folyosón, így a szerencsésebbek is csak pár pillanatra láthatták az olasz származású színészt.

Az est igazán jól sikerült fénypontjaként viszont majdnem mindenért kárpótolta a nézősereget az a bő 20 perces, és a Bud Spencerrel történt első találkozást felidéző személyes visszaemlékezés, amelyet minden moziteremben, a film kezdete előtt adott elő Terence Hill. Az esemény fényét növelte, hogy a színész magyar hangját kölcsönző Ujréti László elfelejtette lenémítani telefonját, és egy beérkező híváskor épp a Kincs, ami nincs zenéjére szólalt meg a készüléke. Ez a pár perc tényleg a felejthetetlenség élményével ajándékozta meg a rajongókat, de így is bosszantó, hogy a fizető közönségnek az aláíratásra esélye sem volt, sőt jó magyar szokás szerint szelfit is csak pár celeb készíthetett a sztárral.

Végső soron a legelkeserítőbb mégis az volt, hogy a Syma-csarnokba az esti előadás résztvevőinek a program késése miatt esélyük sem volt eljutni, de helyszíni beszámolók szerint az ott megjelentek is csak a színpadon csodálhatták a rendezvény fővendégét. Így Terence Hill magyarországi látogatása pár felejthetetlen pillanatot és megannyi csalódott rajongót és kisgyermeket hagyott hátra.

Avatar

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya