Ráadás

Akár jó is lehetett volna – Terence Hill Budapesten

A szervezők közönségtalálkozót ígértek, amely végül mind a moziban, mind a Syma-csarnokban meghiúsult. De a szerencsések még így is láthatták Terence Hillt.

Hosszú idő után végre hivatalos programra érkezett Magyarországra Terence Hill. A hiánypótló rendezvény azonnal megmozgatta a rajongókat, akik egy-egy régóta őrzött relikvia, plakát, póló vagy DVD aláíratásában reménykedtek. Hogy ez alig pár száz embernek sikerült, nem az ő hibájuk.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Jó kérdés, hogy egy olyan országban, ahol évtizedek óta kéthavonta vetítik a Bud Spencer –Terence Hill filmeket, ahol rajongói fesztivált szerveznek és egy zenekar is viseli a nevüket, hogy lehet ennyire alábecsülni a közönség érdeklődését. Már a Corvin Mozi előtt összegyűlt tömeg mérete jelezte, mennyien kíváncsiak a sztárra, aki érkezésekor derekasan tette is a dolgát, és próbált a lehető legtöbb embert megörvendeztetni egy mosollyal vagy egy aláírással,

de sajnos nem rajta múlt, hogy minden néző azt kapja meg, amita  Nevem: Thomas című film forgalmazója, a Romis Mozi megígért.

Az érdeklődők ugyanis arra számíthattak, hogy aki megvette a 4500 forintos jegyet a vetítésre, az nemcsak láthatja kedvencét, hanem találkozhat is vele az előadás után a Syma-csarnokban. Csakhogy a valóság minden várakozásnak ellentmondott: az egész napos protokoll után a vörös szőnyegre eleve fáradtan érkező, majd a dedikálások miatt csúszásba kerülő Terence Hill a Corvin Moziba belépve, a szervezők által siettetve lényegében megállás nélkül suhant végig a rajongók tömegét kettészelő, kordonnal elválasztott folyosón, így a szerencsésebbek is csak pár pillanatra láthatták az olasz származású színészt.

Az est igazán jól sikerült fénypontjaként viszont majdnem mindenért kárpótolta a nézősereget az a bő 20 perces, és a Bud Spencerrel történt első találkozást felidéző személyes visszaemlékezés, amelyet minden moziteremben, a film kezdete előtt adott elő Terence Hill. Az esemény fényét növelte, hogy a színész magyar hangját kölcsönző Ujréti László elfelejtette lenémítani telefonját, és egy beérkező híváskor épp a Kincs, ami nincs zenéjére szólalt meg a készüléke. Ez a pár perc tényleg a felejthetetlenség élményével ajándékozta meg a rajongókat, de így is bosszantó, hogy a fizető közönségnek az aláíratásra esélye sem volt, sőt jó magyar szokás szerint szelfit is csak pár celeb készíthetett a sztárral.

Végső soron a legelkeserítőbb mégis az volt, hogy a Syma-csarnokba az esti előadás résztvevőinek a program késése miatt esélyük sem volt eljutni, de helyszíni beszámolók szerint az ott megjelentek is csak a színpadon csodálhatták a rendezvény fővendégét. Így Terence Hill magyarországi látogatása pár felejthetetlen pillanatot és megannyi csalódott rajongót és kisgyermeket hagyott hátra.

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés