Ráadás

Denis Villeneuve is áldását adta a Sicario 2-re – werkfilm

Az első hírek brutális forgatási élményekről, erőszakosságról és egy lehetséges folytatásról szólnak a Sicario 2 – A zsoldos kapcsán. A werkfilmben Josh Brolin és Benicio Del Toro mesél. 

Az Oscar-díjas Benicio Del Toro a misztikus kolumbiai bérgyilkos szerepében, míg Josh Brolin a CIA elszánt ügynökeként újabb véres küldetésre indul a Sicario 2. – A zsoldosban. A mexikói határvidéken játszódó filmben a felbérelt zsoldos (Del Toro) és a kegyetlen módszereiről elhíresült katona (Brolin) kíméletlen háborút készülnek kirobbantatni az egymással vetélkedő drogkartellek között.

A thriller forgatókönyvét az első részt is jegyző Taylor Sheridan írta, a rendező pedig az erőteljes atmoszférájú Gomorra sorozat direktora, Stefano Sollima lett, aki a látványos akciójelenetek mellett érzékenyen világít rá a brutalitás mögött megbúvó emberi sorsokra. Az első kritikák, tesztvetítések után a második rész is hasonlóan pozitív fogadtatásban részesült, mint a 2015-ben bemutatott a Sicario – A bérgyilkos:

sokan Sheridan forgatókönyvét méltatták, mások pedig Del Toro és Brolin játékát emelték ki.

Maga Denis Villeneuve, az első Sicario-film rendezője is elismerően nyilatkozott a Sicario 2 – A zsoldosról. „Zseniális. Le voltam nyűgözve.” A Fogságban rendezője az Indiewire-nek további dicsérő szavakkal méltatta a Sicario 2 új direktorát, Stefano Sollimát. „Büszkén mondhatom, hogy Stefano hatásos, erőteljes, mesteri folytatást készített. Piszkosul jó film lett!”

Az 52 éves olasz rendező, Stefano Sollima korábbi filmjeiben is nagy hangsúlyt helyezett az erőszakos alvilág bemutatására. „Mindig is érdekeltek az antihősök, hogy mi a motivációjuk, mi az a határ, ami elválasztja a jót a rossztól. Taylor és Denis Villeneuve filmje lenyűgözött, és izgatottan vártam, hogy mélyebb szintre vigyem a történetet.”

A forgatás erőteljesen megviselte a színészeket, még Benicio Del Toro is nehezen bírta, mikor összekötözött kezekkel és lábakkal, egy zacskóval a fején kellett kínok között vergődnie. „Az egyik legdurvább forgatási élményem volt. A szám is be volt kötözve, így még kiabálni sem tudtam. Volt egy közös jelünk a stábbal, ha bepánikolnék. Szerencsére erre nem került sor. De nem csinálnám újra, az biztos!” – nyilatkozta a színész. „Brutális és erőszakos? Igen. És nem félek ezt a közönségnek is megmutatni” – tette hozzá a rendező.

A thriller világpremierjét Mexikóvárosban tartották, ahol a közönség ovációval fogadta az alkotókat. Hivatalos bejelentést még nem tett a stúdió a folytatással kapcsolatban, de Erica Lee producer annyit már elárult, hogy a Taylor Sheridannak vannak ötletei a következő részre vonatkozóan, amiben lehet, hogy Emily Blunt is visszatér.

A Sicario 2. – A zsoldost június 28-tól láthatják a nézők mozikban.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés