Ráadás

FM ‘tekercs podcast #06 – Magyar vászonra magyar filmet!

A Belga ikonikus dalának parafrázisával köszöntjük a kedves olvasót! Szerda esti gálavetítése óta dübörög a Magyar Filmhét, így elérkezettnek láttuk az időt, hogy visszatekintünk az elmúlt évre, a magyar film helyzetéről jelenleg, és szemezzünk az idei év várható magyar premierjei közül.

Szülinapos köszöntés után mindenki számba vette, melyik magyar film tetszett neki az előző évből. A különböző csoportosítások, szerzői és közönségfilmes meggondolások után vontunk mérleget tehát a tavalyi évből. Kerestük a választ arra is, milyen új műfajt szeretnénk látni magyar filmből. láttatok például már jó magyar horrorfilmet?

Beszéltünk az éppen futó magyar filmhétről is. Tavaly után ismét old school fanyalgás közepette hasonlítottuk össze a filmszemlét a filmhéttel, majd széttárt karokkal kerestük a választ arra: mi értelme még egyszer levetíteni az egyszer már megbukott filmeket? És miért várunk még egy egész hónapot a filmdíj jelöltek kihirdetésére?

Végezetül pedig kerestünk néhány biztató pontot az idei évre vonatkozóan. Nagyon reméljük, idén sem maradunk fesztiválsikerek nélkül. A magyar filmekről egy álmos keddi koraestén Gyöngyösi Lilla, Sergő Z. András és Szécsényi Dániel beszélgetett.

Idekattintva letöltheted, itt pedig a YouTube-on is meghallgathatod.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya