Ráadás

FM ’tekercs podcast #10 – CineFest 2018: Csuklyások MisKkKolcon

Véget ért a 15. Jameson Cinefest Filmfesztivál Miskolcon, ezért összeültünk, hogy beszéljünk kicsit a zárófilmről, Spike Lee új alkotásáról, a Csuklyások: BlacKkKlansman című filmről.

A filmfesztivál fődíját A bűnös című dán alkotás vitte el sokak megelégedésére. A nyertesek sorát már olvashattátok korábban, így nem is feltétlenül ezekkel szeretnénk foglalkozni. Kettőnknek ugyanis újdonság volt a CineFest-élmény, mely egyedülálló Magyarországon, és tisztességesen képviseli az országot a külföldi, hasonló fesztiválokhoz képest.

További CineFest cikkekért kattints ide!

A bő héten keresztül tartó eseményből csupán két napot élvezhettünk ki. Különböző országok alkotásait ismerhettük meg, melyek közül többen hagytak kívánnivalót maguk után. Az egyik ilyen a zárófilm, a Csuklyások: BlacKkKlansman, melyről részletes kibeszélőt készítettünk. Spoilerektől nem különösebben kell tartani, de egy-két fontos szegmenst mindenképpen ki kellett emelnünk.

Mixcloudon is elérhető az adásunk:

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Énekes Gábor

2017-ben csatlakoztam a Filmtekercs csapatához. Ugyanebben az évben szereztem meg a diplomám az ELTE-n, ahol a filmes szakirány mellett kommunikáció és médiatudományt tanultam. Bármely korszak, műfaj és alkotó filmjeit szívesen fogyasztom, főként, ha azok megosztó társadalmi kérdéseket, párkapcsolati dilemmákat, vallási témákat és az emberiség jövőjét vizsgálják.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés