Fókuszban Ráadás

FM ‘tekercs podcast #11 – Oscar 2019: Kinek jár a díj?

A február 24-ei Oscar-díj átadó előtt megnéztük, mik az esélyek a legnépszerűbb szobrok átadása előtt. Idén botrányokból és fordulatokból sem volt hiány. A Filmtekercs.hu idei podcastje a legnépszerűbb szoborról.

„Nyakunkon minden idők legrosszabb Oscar-gálája” – ezzel a címmel foglaltuk össze néhány nappal ezelőtt, milyen főbb változások miatt aggódunk az Akadémia díjátadó ünnepségéért. Hiányzó műsorvezető, rövidített beszédek és betétdalok, reklámszünetben átadott díjak. Hogyan hatnak mindezek Hollywood – vagy már egyre kevésbé Hollywood? – legfontosabb estéjére.

A gálát övező hírek után pedig a főbb kategóriák esélyeit latolgattuk.

  • Vajon ki nyeri a fő kategóriát? A legtöbb rajongóval bíró Roma vagy a legkevésbé utált filmek valamelyike, például a langyosan csordogáló Zöld könyv?
  • Hogy lehet az, hogy az öt legjobb rendező közül csak kettő amerikai?
  • Vajon idén is egy híres ember megformálása hozza el a színészi szobrot Rami Maleknek és Olivia Colmannek?
  • Miért nem lett jelölt a Ruben Brandt, és megszorongathatja-e bárki idegen nyelv kategóriában a Romát egy ilyen erős évben?
  • Hány köszönőbeszéddel készül Alfonso Cuarón, s mi kell ahhoz, hogy leváltsa a világ legjobb operatőrét saját magára?

Mindez kiderül legújabb podcastünkből, ami Mixcloudon meghallgatható, de eléritek az alábbi YouTube videóban is. A beszélgetésben részt vett Németh Barnabás, Papp Atilla, Sergő Z. András és Tóth Nándor Tamás.

Nézd velünk élőben az Oscar-gálát, hiszen idén már hetedszer várjuk a filmrajongókat. Új helyszínen, a Grundon várunk mindenkit.

További részletek az alábbi Facebook eseményen.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..