Ráadás

FM ’tekercs podcast #12 – Igazi évértékelés

A legalaposabb pótlás előzte meg az alábbi beszélgetésben elhangzó toplistákat. Mik voltak 2018 igazából legjobb filmjei: tudd meg az FM ’tekercs legújabb adásából.

A rossz hagyományoknak megfelelően itthon a hazai premiereknek megfelelően történnek az évértékelések. Ezt megelégelve úgy döntöttünk, hogy az eredeti bemutatóknak megfelelően vizsgáljuk meg a 2018-as mozitermést. Így nemcsak kiszűrtük a 2018-as Oscar-átadóra pozicionált filmeket, de helyet kaptak a friss díjvárományosok is – már amelyik megérdemelte.

Kötözködően „igazi évértékelésnek” kereszteltük el a legújabb podcastműsorunkat, melyben kettőnk véleménye tükröződik. Saját top 10-es listáinkat összevetettük, megvitattuk és alaposan kritizáltuk egymás választásait. Az eltérő ízlésekből kifolyólag szinte teljesen különbözik a két összeállítás, és akadhat pár meglepő választás is, melyek minden más toplistát elkerültek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya