Ráadás

FM ’tekercs podcast #12 – Igazi évértékelés

A legalaposabb pótlás előzte meg az alábbi beszélgetésben elhangzó toplistákat. Mik voltak 2018 igazából legjobb filmjei: tudd meg az FM ’tekercs legújabb adásából.

A rossz hagyományoknak megfelelően itthon a hazai premiereknek megfelelően történnek az évértékelések. Ezt megelégelve úgy döntöttünk, hogy az eredeti bemutatóknak megfelelően vizsgáljuk meg a 2018-as mozitermést. Így nemcsak kiszűrtük a 2018-as Oscar-átadóra pozicionált filmeket, de helyet kaptak a friss díjvárományosok is – már amelyik megérdemelte.

Kötözködően „igazi évértékelésnek” kereszteltük el a legújabb podcastműsorunkat, melyben kettőnk véleménye tükröződik. Saját top 10-es listáinkat összevetettük, megvitattuk és alaposan kritizáltuk egymás választásait. Az eltérő ízlésekből kifolyólag szinte teljesen különbözik a két összeállítás, és akadhat pár meglepő választás is, melyek minden más toplistát elkerültek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés