Fókuszban Ráadás

FM ‘tekercs podcast #14 – A szuperhősfilmek válsága és a Joker

Az FM ‘tekercs podcast következő adásában hárman beszélgetünk arról, hogy a Joker mitől különbözik az aktuális képregényfilmektől, és hogy a média hogyan viszonyul a szuperhősös alkotások tömkelegéhez.

Martin Scorsese kommentjei – arról, hogy a szuperhősfilmek szerinte nem filmek, csupán vidámparki látványosságok – jókora elégedetlenséget okoztak az internet népének körében. A nagy múltú rendező véleménye ugyanis beindított egy diskurzust, mely szerint kinek van joga meghatározni, mik az igazi és a hamis filmalkotások, valamint a mozik mit jelentenek egy átlagos néző számára a mai nap.

Nemcsak Martin Scorsesére voltak kiakadva az emberek, nem Todd Phillips kommentjeire is, aki a vígjátékműfajból (Másnaposok, Cool túra, Terhes társaság) váltott át a komolyabb hangulatú alkotásokhoz. Állításai szerint nem olyan ma komédiát csinálni a túlérzékenység miatt, mint régebben.

Filmje, a Joker persze más negatív visszajelzéseket sem úszott meg.

A történet állításait, gondolatiságát, főszereplőjét mind problémásnak tartotta a kritikusok egy jó része – annak ellenére, hogy a közönség szinte egyöntetűen imádja Todd Phillips alkotását.

A képregény- és szuperhősfilmek válságáról és a Jokerről spoileresen beszélget Énekes Gábor, Papp Atilla és Szécsényi Dániel.

Énekes Gábor

Énekes Gábor

Énekes Gábor a Filmtekercs gyakornoki programjában vesz részt. Ha te is jelentkeznél, kattints ide!

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..