Ráadás

FM ‘tekercs podcast #02 – Toronto és Cinefest

Jennifer Lawrence az anyám! című filmben
Jennifer Lawrence az anyám! című filmben

Az FM ‘tekercs podcast hihetetlen karriert fut be, hiszen már a második adásunkat sugározzuk a kedves rádió hallgatóknak. Kérünk mindenkit, kényelmesen helyezkedjenek el a fotelban, állítsák be a hangerőt a kívánt szintre. Hamarosan kezdünk: jönnek a legjobb fesztiválok.

A kora már a következő év Oscar szezon első komolyabb tippeléseivel kezdődik, mi sem bírtuk ki hát, hogy fél évvel az események előtt ne osszunk ki néhányat virtuálisan az arany szobrokból. De ne siessünk ennyire előre! Mit keres az Oscar-díj a nyárvégi fesztiválok környékén.

Amikor ezeket a sorokat írom, Gyöngyösi Lilla kollégánk még Velencében tekeri a ‘tekercset, hogy aztán itthonról szemléljük a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál rezdüléseit. Ez az a két mustra ugyanis, amelyik az elmúlt évek tapasztalatai szerint az Amerikai Filmakadémia későbbi győztesei közül a legtöbbet debütálja. Ki ne gondolná, hogy ott lesz a végelszámolásnál az anyám!, Jake Gyllenhaal Strongerje, a Steven Spielberg rendezte The Post (korábbi címén: The Papers) vagy mások. Mik az előnyei és a hátrányai egy ilyen nagy fesztiválnak, és mi várható idén ősszel ezen a fronton?

Aki pedig nem tud elugrani Torontóba, elég ha Miskolcra megy. Immáron 14. alkalommal rendezik a Cinefest Filmfesztivált, ami kis hazánkba hozza a filmvilág idei termését, hogy ezzel a hazai filmszeretők mekkája legyen. Így lesz idén szeptember 7-17. között is, amikor mint eddig mindig, most is ingyenesen nézhetjük meg a legjobb filmeket.
Ezekről a témákról beszélgetett most is Sergő Z. András, Szécsényi Dániel és Tóth Nándor.

Meg lehet nézni YouTube csatornánkon is, aki pedig elvinné magával telefonon vagy kismagnón idekattintva letöltheti.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés