Ráadás

FM ‘tekercs podcast #03 – Szárnyas fejvadász 2049 kibeszélő

Szárnyas fejvadász 2049

Az év egyik legvártabb filmjéről szól a 3. adás. Szárnyas fejvadász 2049, avagy meg lehet-e ismételni egy filmes legendát, ha azt a legjobb kezekbe adjuk.

A legnagyobb filmeket éri a legtöbb seb, ha újra hozzányúlnak. Ebből a szempontból Ridley Scott 198-es eredetije viszonylag épen megmaradt 2017-es folytatásában. Denis Villeneuve a jelenkor egyik legnagyobb és legkeresettebb rendezője, aki – mondjuk valószínűleg Ridley Scott producer és a stúdió nyomására is – hű maradt az eredeti verzióhoz. De vajon ez jót tett-e? Nem kellett volna-e aktualizálni, vagy ha igen, ez sikerült-e?

Szárnyas fejvadász 2049: olvasd el kritikánkat!

Ezekről és még sok más kérdésről beszélgettünk az FM ‘tekercs 3. adásában. Havasmezői Gergely, Sergő Z. András és Szécsényi Dániel keresi a válaszokat. Hallgassatok minket és javasoljatok témát a következő adásra!

A podcastot meg lehet hallgatni YouTube csatornánkon is, aki pedig elvinné magával telefonon vagy kismagnón idekattintva letöltheti.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya