Ráadás

FM ’tekercs podcast #04 – Viennale 2017: Három óriásplakát Ebbing határában

Három óriásplakát Ebbing határában
Három óriásplakát Ebbing határában

A Viennalén kint töltött idő alatt egész sok filmet láttunk, melyekről fokozatosan adunk ki cikkeket. Egy alkotásról azonban nem tudtunk szót ejteni, hiszen a Három óriásplakát Ebbing határában című moziról már készült írás. Ennek ellenére elmentünk rá, és milyen jól tettük!

Az FM ’tekercs Podcast kereteit felhasználva – mivel nem bírtunk magunkkal – mikrofont ragadtunk, hogy beszéljünk nektek Martin McDonagh legújabb remekművéről. McDonagh korábban két igen ütős, ám nagyon gagyi magyar címmel megáldott filmet szállított nekünk: az Erőszakikat (In Bruges) és A hét pszichopata és a si-cut (Seven Psychopaths). Új mozijának előzeteséből sokat nem tudtunk leszűrni, így elvárások nélkül ültünk be a film egyetlen vetítésére a Viennálén.

A 4. adásban Szádeczky-Kardoss Klárával beszélgettünk. Vele szinte sosem egyezik a filmes ízlésünk, ám a stáblista után egyöntetű ajnározásba kezdtünk. Kezdeti hatalmas lelkesedésünk lecsillapodása után azonban igyekeztünk feltárni, mitől is működik a Három óriásplakát Ebbing határában. A magyar mozik feltehetően januártól vetítik McDonagh új filmjét.

További cikkeinket a Viennaléról itt olvashatod!

A podcastot meg lehet hallgatni YouTube-csatornánkon is, aki pedig elvinné magával telefonon vagy kismagnón idekattintva letöltheti.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés