Ráadás

FM ‘tekercs podcast #13 – Cannes 2019: Kedvenc filmek a fesztiválról

Véget ért a cannes-i filmfesztivál, így úgy döntöttünk, összefoglaljuk, milyen volt az ott töltött néhány napunk. Melyek voltak a kedvenc alkotásaink? Miket szerettünk volna még megnézni? Az FM ‘tekercs cannes-i különkiadásából kiderül!

Az idei cannes-i filmfesztiválon hatalmas szerencsénk volt a megtekintett alkotásokkal: szinte nem volt rossz élményben részünk, egy-két sokkoló vagy épp tényleg borzasztó filmet leszámítva. És mivel mind a versenyprogram, mind a versenyen kívüli premierek, min pedig az Un Certain Regard szekcióból is bejutottunk vetítésekre, ezért összeállítottuk a saját toplistánkat a fesztiválról.

A megtekintett filmek top 5-ös eredményhirdetése után pedig összeszedtük azokat az alkotásokat, amiket mindenképpen látni szerettünk volna, azonban lemaradtunk róluk. Nehéz volt ezek közül is csak 5 rendező munkáját kiválasztanunk, ám végül mégis sikerrel jártunk. Hallgassátok meg, mik voltak a kedvenceink, és mely filmek elszalasztásáért vérzik a szívünk!

 

A többi cannes-i cikkünket pedig ITT olvashatjátok!

Szatmári Zsófi

Szatmári Zsófi

Szatmári Zsófia francia főszakot és film minort végzett az ELTE-n, majd francia irodalom mesterszakot a Sorbonne-on. Specializácója a szerzői film, érdekli pedig a film és az irodalom viszonya, a filmek kapcsán felmerülő nyelvi és fordítási kérdések. Az Interjú rovatot szerkeszti. [email protected]

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya