Ráadás

Íme a várható élőszereplős Disney-filmek!

A szépség és a szörnyeteg premierjét jónéhány újraálmodott Disney-klasszikus fogja követni élőszereplős formában, Mulantól kezdve Az oroszlánkirályon át az Aladdinig.

„A sort az Alice Csodaországban kezdte, a Demóna, a Hamupipőke és A dzsungel könyve folytatta” – írtuk a Disney új látványossága, az előszereplős A szépség és a szörnyeteg kritikájában. A Pixar, a Marvel vagy éppen a Star Wars univerzum mellé a Disney is felsorakozik kínálatával, és legalább olyan ütős filmlistával jelentkezik a következő években, mint a többi stúdió. Nézzük sorban, milyen alkotások megfilmesített verziójára lehet számítani a közeljövőben!

 

1. Mulan

Niki Caro filmrendező (A bálnalovas, Menedék) jegyzi a vadóc hősnő kalandjainak élőszereplős változatát, az eredeti animációs filmmel azonos című Mulant. (Először szóba került Ang Lee neve is, aki Oscar-díjig vitte a 2000-es Tigris és sárkány című alkotást.) A megjelenés pontos dátuma is ismert már: 2018. november 2-re várható a film debütálása a mozikban. Előreláthatólag kínai színészekkel és színésznőkkel fog forgatni a Disney stúdió. A forgatókönyvön Rick Jaffa és Amanda Silver dolgozik.

 

2. Dumbo

A kis elefánt újraírt történetéről egyelőre keveset tudunk, de annyi biztos, hogy Tim Burton rendezi, a rendezőnek tehát a Frankenweenie – Ebcsont beforr és az Alice Csodaországban után ismét egy mese élőszereplős változatával kell megküzdenie. A forgatókönyvet Ehren Kruger írja, aki olyan nagynevű filmeket tudhat magáénak, mint a Transformers, A kör vagy A titkok kulcsa. A szereplőgárda kezd teljessé válni, feltűnhet a filmben Colin Farell, Will Smith, Chris Pine, Casey Affleck, illetve Eva Green és Danny DeVito is. Kedvcsinálónak íme egy rövidebb beszélgetés a film hátteréről:

 

3. Az oroszlánkirály

A ’94-es Disney-klasszikust Jon Favreau filmrendező fogja a vászonra álmodni. (Favreau nevéhez fűződik A dzsungel könyve is, amely 2016-ban debütált.) Az oroszlánkirály különlegessége, hogy extra technikai újításokkal, grafikai elemekkel hívják életre Simba kalandjait a szavannán. Az IMDb szerint az már biztos, hogy a stáb tagja lesz Donald Glover és James Earl Jones, akik Szimbának és Mufaszának kölcsönzik majd a hangjukat. Az élőszereplős változat megőrzi az eredeti track-listát, újra felcsendül többek között a Hakuna Matata, illetve Az élet az úr is. Az előzetes hírek szerint a film premierjét 2018-ra tervezik.

 

4. Szörnyella de Frász

A 101 kiskutya arrogáns gonosztevője, Szörnyella saját filmet kap, amely 2018-ban kerülhet a mozikba. A karakter ugyan negatív és ellenszenves, mégis van annyira erős, hogy megérje kihozni belőle egy önálló filmalkotást. Az előzetes hírek szerint meg is találták a megfelelő szereplőt Szörnyella szerepére: a friss Oscar-díjas Emma Stone alakítja majd az ördög női megfelelőjét. A forgatókönyv megírására felkérték Aline Brosch McKennát, aki Az ördög Pradát viselhez is a nevét adta, valamint Kelly Marcelt is, aki pedig A szürke ötven árnyalatának írta a filmes változatát.

Forrás: screencrush.com
Forrás: screencrush.com

 

5. Aladdin

A gengszterfilmek rendezéséről híressé vált Guy Ritchie kapta meg az Aladdin megalkotását, John August pedig a forgatókönyvírói feladatokat látja majd el. A musical műfajban újjáéledt Aladdinban Dan Lin producer szerint nem a fehér színészek dominálnak majd.

 

6. Twist Olivér

Charles Dickens remekműve igazán rendhagyó módon elevenedik meg: hip-hop-os elemekkel vegyítve, amelyet mi sem igazol jobban, mint Ice Cube szereplése és produceri részvétele a filmben. A rapsztár Fagin szerepében tetszeleg majd, a többi színész neve még nem nyilvános. A rendezést Tommy Kail vállalta magára, aki a Grease élő című háromórás musical megrendezésével tette le a névjegyét.

Forrás: hollywoodreporter.com
Forrás: hollywoodreporter.com

 

7. James és az óriásbarack

Roald Dahl klasszikusa, a James és az óriásbarack utoljára 1996-ban került a filmszínházakba, a közeljövőben pedig újabb feldolgozásra lehet számítani. A készítők igyekeznek minél többet kihozni a filmből, elképzelhető, hogy 3D-s verzió is elkészül. A rendező az a Sam Mendes, aki 1999-ben az Amerikai szépséggel futott be, azóta pedig a Bond-filmek készítésébe is belekóstolt, a Skyfall és a 007 Spectre – A Fantom visszatér is a nevéhez köthető. A forgatókönyvet Nick Hornby, az angol regényíró és kritikus készíti el.

 

8. Róbert Gida

Amikor először szóba került a Micimackó élőszereplős megfilmesítése, Alex Ross Perry (Kísértő emlékek) vállalta volna a történet megírását, illetve megrendezését. Azonban végül megmaradt az írás mellett és Tom McCarthy-val közösen vállalják a forgatókönyv megalkotását, a rendezést pedig Marc Forster (Z világháború, A Quantum csendje, Én, Pán Péter) vette át. A központba Róbert Gida kerül majd, az ő szemszögéből, a képzelete segítségével ismerkedhetünk meg Micimackóék világával. Róbert Gida most egy üzletember, akit régi mackó barátja keres fel a segítségét kérve. Egyelőre nincsen információ arról, hogy ki alakítaná a főszereplő karakterét.

 

9. Csingiling

A Pán Péter karaktere, Csingiling önálló filmet kap, itt ölthet először valódi testet a szereplő. Először Elizabeth Banks neve került szóba a főszerepre, azonban a színésznő egyéb elfoglaltságokra hivatkozva lemondta a szerepet. Ezek után Reese Witherspoonra esett a készítők voksa. Az ezerarcú színésznő Csingiling tökéletes megformálója lehet. A forgatókönyv elkészítését Victoria Strouse-ra bízták, aki a Szenilla nyomában című animációs film elkészítésében is közreműködött.

Forrás: variety.com
Forrás: variety.com

 

10. Pán Péter

A Disney stúdió újra és újra meglátja a lehetőséget a Pán Péterben, ezúttal élőszereplős változatot készítenek a történetből. A színészgárda tagjai egyelőre nem ismertek, de annyi biztos, hogy David Lowery (Elliott, a sárkány) kezébe adták a rendezést. Ezen felül a forgatókönyvbe is lesz beleszólása, Toby Halbrooksszal közösen írják. A produceri címet pedig Jim Withaker birtokolja. Ha igazak a hírek, 2018-ban kerül a mozikba a fiú története, aki nem akart felnőni.

 

11. A kőbe szúrt kard

Az eredetileg 1963-ban megjelent egész estés animációs film, amely sorban a 18. Disney film volt, hamarosan ismét a vásznakra kerül. Előzetes hírek szerint Bryan Cogman írja a forgatókönyvet, aki olyan alkotásokban jeleskedett íróként és producerként, mint például a Trónok harca. A történet a fiatal Artúr király és a varázsló Merlin kalandjait meséli el, aki segítséget nyújt az ifjú trónörökösnek. Egyelőre nincs arról információ, milyen színészekkel dolgoznak majd együtt a készítők, sőt, a rendező neve sem ismert még.

 

***

A szépség és a szörnyeteg új adaptációja kapcsán kiemelten foglalkozunk ezzel a filmeseket hetven éve foglalkoztató történettel. Kattints ide még több A szépség és a szörnyeteg tartalomért!

Avatar

Heresznyei Csilla

Heresznyei Csilla a Filmtekercs gyakornoki programjában vesz részt. Ha te is jelentkeznél, kattints ide!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya