Ráadás

10 érdekesség a 30 éve Hollywoodba érkező Julia Robertsről

Harminc éve ismerhette meg a világ Julia Roberts nevét a Pizzavarázs című filmnek köszönhetően, bár nálunk csak két évvel később, a Micsoda nő! bemutatója után került a köztudatba. Az évforduló alkalmából íme, néhány érdekesség a tavaly 50. születésnapját ünneplő színésznőről!

1. A People Magazin ötször választotta a világ legszebb nőjének. Legelőször 1991-ben, egy évvel a Micsoda nő! premierje után, legutóbb pedig tavaly.

2. Julia Roberts volt az első nő a 20 millió dollárosok klubjában, ezt pedig az Erin Brockovich című filmnek köszönheti. A szerepért Oscar-díjat is kapott.

3. Bár eredetileg balkezes, ezért az Oscar-díjas alakításért megtanulta a jobbkezes létet is.

4. A Micsoda nő! plakátján Shelley Michelle színésznő testére montírozták rá a fejét.

5. Szülei, Betty Lou Bredemus és Walter Grady Roberts vándorszínészként találkoztak, később színitanodát is alapítottak.

6. Az egy sima, egy fordított szerelmese, azaz a szabadidejében imád kötni.

7. Egy 9000 éves csontvázat róla neveztek el a régészek Bulgáriában.

8. Az Ízek, imák, szerelmek forgatása alatt saját bevallása szerint 3-4 kilót hízott a szénhidrátban gazdag ételek, a különböző pizzák és tészták nagy mennyiségű fogyasztása miatt.

9. Mosolya értékét 30 millió dollárra becsülik.

10. Karrierjében a nagy áttörést az 1988-as Pizzavarázs című film hozta el. A romantikus vígjátékban Daisy, azaz Julia Roberts barátnőivel egy pizzériában dolgoznak, mindhárman szemtelenül fiatalok és szenvedélyesek. Daisy köztük a legszebb és legvadabb, egy milliomos ficsúr iránt lobban szerelemre. Az idén harmincéves klasszikus augusztus 29-én 18:30-kor látható a Paramount Channel műsorán. Külön érdekesség, hogy Tóth Enikő immár harmadszor adta a hangját ebben a filmben Julia Robertsnek, mert az eredeti magyar szinkron a hosszú évek alatt megsemmisült.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..