Ráadás

10 érdekesség a 30 éve Hollywoodba érkező Julia Robertsről

Harminc éve ismerhette meg a világ Julia Roberts nevét a Pizzavarázs című filmnek köszönhetően, bár nálunk csak két évvel később, a Micsoda nő! bemutatója után került a köztudatba. Az évforduló alkalmából íme, néhány érdekesség a tavaly 50. születésnapját ünneplő színésznőről!

1. A People Magazin ötször választotta a világ legszebb nőjének. Legelőször 1991-ben, egy évvel a Micsoda nő! premierje után, legutóbb pedig tavaly.

2. Julia Roberts volt az első nő a 20 millió dollárosok klubjában, ezt pedig az Erin Brockovich című filmnek köszönheti. A szerepért Oscar-díjat is kapott.

3. Bár eredetileg balkezes, ezért az Oscar-díjas alakításért megtanulta a jobbkezes létet is.

4. A Micsoda nő! plakátján Shelley Michelle színésznő testére montírozták rá a fejét.

5. Szülei, Betty Lou Bredemus és Walter Grady Roberts vándorszínészként találkoztak, később színitanodát is alapítottak.

6. Az egy sima, egy fordított szerelmese, azaz a szabadidejében imád kötni.

7. Egy 9000 éves csontvázat róla neveztek el a régészek Bulgáriában.

8. Az Ízek, imák, szerelmek forgatása alatt saját bevallása szerint 3-4 kilót hízott a szénhidrátban gazdag ételek, a különböző pizzák és tészták nagy mennyiségű fogyasztása miatt.

9. Mosolya értékét 30 millió dollárra becsülik.

10. Karrierjében a nagy áttörést az 1988-as Pizzavarázs című film hozta el. A romantikus vígjátékban Daisy, azaz Julia Roberts barátnőivel egy pizzériában dolgoznak, mindhárman szemtelenül fiatalok és szenvedélyesek. Daisy köztük a legszebb és legvadabb, egy milliomos ficsúr iránt lobban szerelemre. Az idén harmincéves klasszikus augusztus 29-én 18:30-kor látható a Paramount Channel műsorán. Külön érdekesség, hogy Tóth Enikő immár harmadszor adta a hangját ebben a filmben Julia Robertsnek, mert az eredeti magyar szinkron a hosszú évek alatt megsemmisült.

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya