Ráadás

Mi történt a Szívek szállodája szereplőivel?

1427480574_gilmore-girls-zoomNemrégiben felröppent a hír, hogy mindenki kedvenc Gilmore lányai visszatérnek a képernyőkre. Az elmúlt nyolc évben teljesen megfordult a szereplők körül a világ: Alexis Bledel (Rory) gyermeket vár, Liza Weilt (Paris) pedig a most futó Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatban játsza el a szochiopata ügyvéd szerepét. 

15 évvel ezelőtt, októberben került adásba a legelső Szívek szállodája epizód, ennek alkalmából mi is megírtuk mennyire szerethető és bármikor elővehető sorozatról is van szó, illetve 15 érdekességet is találtunk róla. Mi már alig várjuk a Netflix által támogatott folytatást, addig is nézzük mi történt az elmúlt években a sorozat ikonikus szereplőivel. Összességében elmondható, hogy Melissa McCarhyt leszámítva a sorozat véget értével, kevésbé alakult szerencsésen a színészek karrierje.

 

Lorelai Gilmore – Lauren Graham

gilmore-girls-lorelei

A Honoluluban, Hawaii-on született, ír, angol, skót gyökerekkel rendelkező színésznő zsoké szeretett volna lenni, de túl magas volt hozzá – a Lorelai Gilmore-rajongók nagy örömére.

A Szívek szállodája után Lauren Grahamet láthattuk többek között az Evan, a minden6ó és A mindenttudó című filmekben, illetve a Vásott szülők sorozatban, ahol a Lorelai szerepéhez hasonló karaktert játszik. Már öt éve alkotnak egy párt Peter Krause-al (Sírhant művek), akivel a sorozat forgatása során ismerkedtek meg.

 

Rory Gilmore – Alexis Bledel

Violet2

Alexis Bledel szülei bátorítására – hogy legyőzze félénkségét – 8 éves korától közösségi színházban szerepelt. 14 éves korától modellkedni kezdett, bejárta Tokiót, Milánót, New Yorkot és Los Angelest. Televíziós debütálását a Szívek szállodája jelentette 2000-ben. Míg karaktere, Rory imádja a kávét, Alexis ki nem állhatja, ezért kólát szürcsölt a kávés bögrékből a felvételeken. Egy másik érdekes titok a sorozattal kapcsolatban, hogy a szériában egyik szerelmét Milo Ventimiglia játszotta, akivel tényleg egy párt alkottak 2002 és 2006 között.

A Szívek szállodája közben láthattuk őt a Sin City – A bűn városában, majd utána többek között a Violet és Daisy című filmben és a Mad Men – Reklámőrültek  sorozatban. Legutolsó filmje, melyben a Grace klinikából ismerős Katherine Heigllel alakít egy leszbikus párt, nem aratott kritikai sikert. Alexis tavaly házasodott össze párjával, Vincent Kartheiserrel, akit többek között szintén a Mad Men – Reklámőrültekből ismerhetünk. Idén novemberben felröppent a hír, hogy első gyermeküket várják.

 

Paris Geller – Liza Weil

lizaweil_howtogetawaywithmurder

Liza Weil gyerekkorában Európában utazgatott szüleivel, akik a The Mad House of London nevű rangos komédia társaság tagjai voltak. Liza hét éves volt, amikor egy pennsylvaniai kisvárosban telepedtek le. Ezt követően már elkezdett helyi színházakban fellépni, havonta néhány alkalommal pedig Manhattanbe utazott meghallgatásokra. A Szívek szállodájában eredetileg Rory Gilmore szerepére hallgatták meg. Paris Geller karakterét pedig kifejezetten neki írták, mert szerették volna, hogy benne legyen a sorozatban.

A Szívek szállodája után többek között játszott a Botrány sorozatban és legújabban az idehaza az AXN-en futó Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot egyik főszerepében láthatjuk. Férje Paul Adelstein, akit A szökésből ismerhetünk, 2010-ben született meg lányuk.

 

Jess Mariano – Milo Ventimiglia

Jess-Mariano

Milo Ventimiglia Joseph Heller A 22-es csapdája Milo Minderbinder karakteréről kapta nevét. Kaliforniában született, olasz, angol, skót felmenőkkel rendelkezik.

Első nagy szerepe az örök lázadó Jess volt a Szívek szállodájában. A sorozat után feltűnt többek között A szállítmány, a Static: Nincs menekvés című filmekben, valamint szerepelt a Gyilkos szezonban és a Grace: Monaco csillagában Nicole Kidmannel, de a legtöbben talán a Hősök Peter Petrellijeként ismerik.

 

Dean Forester – Jared Padalecki

jaredpadalecki_odaat

Jared Padalecki 12 éves korában kezdett színész leckéket venni, hamarosan megnyerte a Fox Tv „Claim to Fame” versenyét, majd pedig már Teen Choice díjkiosztón tűnt fel. A Szívek szállodája Deanje után többek között a Viasztestek és a Péntek 13 című filmekben láthattuk. 2005 óta az Odaát sztárja, ahol Sam Winchestert alakítja, aki bátyja oldalán (Jensen Ackles) folytat örök küzdelmet a természetfeletti lényekkel.

Az Odaátban szintén szereplő Genevieve Padeleckivel 2010-ben házasodtak össze, két fiuk született.

 

Sookie St. James – Melissa McCarthy

spy-1

Melissa McCarthy stand up humoristaként kezdte karrierjét New York híres klubjaiban. Miután elkezdett dolgozni színészi játékán, számos tévés és filmes szerepet kapott, de a nagy áttörést a Szívek szállodája és a Koszorúslányok hozta meg számára. A szakácsnő szerepe után láthattuk többek között a Női szervek, a Nem ér a nevem című sorozatban, ma pedig a Mike és Molly főszereplője. 2015-ben kapott csillagot Hollywoodban a Hírességek sétányán. 2015-ben került a mozikba A kém című filmje, amelyet többek között Budapesten és a Balatonon forgattak, így a színésznő is járt nálunk és imádta Budapestet. Jelenleg a női komikusok között a legnagyobb sztárnak számít. Két gyermek édesanyja. Férje a szintén színész Ben Falcone.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés