Ráadás

Munka a látvány mögött – Holtpont werkfilmek

maxresdefault-1 A héten mozikba kerülő Holtpont kimaxolja az izgalmakat és a látványvilágot: szörfözés, sziklamászás, motorcross, bázisugrás, skydiving és snowboard is szerepel az adrenalinfüggő bűnözők mindennapjaiban. Hogyan is készültek pontosan ezek a jelenetek?

Habár a ’91-es eredeti film színvonalát közel sem hozza az idei változat, sőt, a szerkesztőség idei legrosszabb filmjei közé is felkerült Ericson Core remake-je, abban kolleganőnk is egyetért kritikájában, hogy a film látványvilága hibátlan. Hogy ez kinek elég, kinek nem, mindeki döntse el maga, de alább egy kiskapu, ha a feszes tempójú és pörgős extrémsportok vonzanak, de képtelen lennél végigülni az egész filmet.

A Holtpont története arról szól, hogy „néhány rendkívül szokatlan bűntényt követően a fiatal FBI-ügynök, Johnny Utah beépül egy csapat adrenalin függő élsportoló közé. A férfi életét kockáztatva próbálja bebizonyítani, hogy az elképesztő bűnesetek mögött a karizmatikus Bodhi és őrült bandája áll.” Mindez pedig hihetetlen tájakon, hihetetlen mutatványokkal és lélegzetelállító helyzetekkel nyújt biztos adrenalislöketet a nézőnek.

És, hogy pontosan hogyan is készültek a hajmeresztő jelenetek? Itt van négy rövid werkfilm, amely betekintés enged a kulisszák mögé.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés