Ráadás

Nagyívû dallamok – Elizabeth: Az aranykor filmzene

071224elizabeth_music.jpgCraig Armstrong és AR Rahman nagyszabású filmzenét írt egy nagyszabású filmhez – pont olyat, amilyet ilyen típusú filmekhez írni szokás.

A filmzene nagyon hatásos, Vivaldit idézõ hegedûfutamokkal nyit. Talán ez az album legjobb darabja, emlékezetes tud lenni ugyanis. A második szám modern hangszerelésének köszönhetõen még megtartja a nyitódal által felvázolt eredeti hangzásvilágot, a harmadik trackre azonban azt a már jól megszokott nagyzenekari kíséretet kapjuk, ami a nagyívû történelmi tablókhoz dukál. Csakúgy, ahogy a film is, néhány ponton a lemez is veszélyesen közel jár a giccshez, szerencsére azonban egyszer sem lépi át a tolerálhatóság határát. A legjobb darabok azok, ahol a kíséretbõl kiemelkedik egy-egy hangszer: az End Puddle/Possible Suitors egymásra felelgetõ hangszereire felkaptam a fejemet, és örömmel konstatáltam, hogy még ha csak nyomokban is, de itt-ott rábukkanhatunk – feltehetõen AR Rahmannak köszönhetõen –  egy-egy keleties dallamra is. Késõbb a Divinity Theme-ben már letagadhatatlanul érzõdik a keleti hatás új ízeket adva ezzel az addigra kissé elfáradt albumnak. A lemez a Stormmal a végére újabb lendületet kap, de nem tud igazán emlékezetes darabbal zárni. Az Elizabeth: Az aranykor filmzenéje feladatát kiválóan betölti, otthoni hallgatásra  azonban inkább csak a nagyzenekar szerelmeseinek ajánlanám.

Music From The Motion Picture Elizabeth: The Golden Age
Universal Music, 2007
{mospagebreak}   
1. Opening
2. Philip
3. Now You Grow Dull
4. Horseriding
5. Immensities
6. Bess And Raleigh Dance
7. Mary’s Beheading
8. End Puddle/Possible Suitors
9. War/Realisation
10. Destiny Theme
11. Smile Lines
12. Bess To See Throckmorton
13. Dr. Dee Pt.1
14. Horseback Address
15. Battle
16. Love Theme
17. Divinity Theme
18. Storm
19. Walsingham Deathbed
20. Closing

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Szólj hozzá!

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..