Ráadás

Rengeteg időbe telt megfagyasztani a Jégkirálynőt – 5 érdekesség a Vadász és a Jégkirálynőről

Vadász és a Jégkirálynő, Charlize TheronA Vadász és a Jégkirálynő még szeptemberben a boltokba kerül DVD-n a Bontonfilm Magyarország forgalmazásában. Íme, 5 érdekesség az idei év egyik kedvelt kalandfilmjéről!

A Vadász és a Jégkirálynő premierje 2016 egyik nagy durranása volt. Nem egy hétköznapi alkotásról van szó, hiszen egyszerre előzményfilmje és folytatása a 2012-es Hófehér és a Vadásznak. Így nem csoda, hogy már megjelenése előtt lázban tartotta a fantasy szerelmeseit.

Ha érdekel Hófehérke meséje, ismerd meg azt is, ami előtte játszódott! Chris Hemsworth és az Oscar-díjas Charlize Theron visszatér ebben a látványos akció-kalandfilmben. A további főszerepeket Emily Blunt és Jessica Chastain alakítja. Charlize Theron a gonosz Ravenna királynő, aki megbocsáthatatlan árulást követ el jószívű húga, Freya (Emily Blunt) ellen. Freya szíve megfagy, ujjaiból pedig addig ismeretlen erő: jég és zúzmara árad. A két koronás nővér között egyre hűvösebbre fordul a viszony, ezért Eric, a vadász (Chris Hemsworth) és harcostársa, Sara (Jessica Chastain) felkerekedik, hogy segítsenek Freyának a harcban – ha elbuknak, Ravenna gonoszsága örökre sötétbe borítja a világot.

A Bontonfilm Magyarország forgalmazásában DVD-n és BD-n is hamarosan megjelenő történetet sokan kedvelik, de biztosan akadnak olyan részletek, amiket még a legnagyobb rajongók sem ismernek.

Freya neve mitológiai eredetű

A mitológiák szerelmeseinek ismerős lehet a Jégkirálynő neve, ami nem véletlen. A skandináv mondavilágban Freyának hívják a szerelem, a mágia és a halál istennőjét. Freya hatalmasat csalódott: a legenda szerint miután férjének, Ódr istennek nyoma veszett, égre-földre kereste, de sehol sem találta. Az összetört szívű istennő könnyei pedig arannyá változtak.

Emily Blunt megdolgoztatta a sminkeseket

A Freyát alakító színésznőt nem volt egyszerű kisminkelni úgy, hogy valóban jéghideg hatást keltsen a karaktere. A stáb elmondása szerint több órájába került a sminkeseknek, mire Jégkirálynőt varázsoltak Emily Bluntból.

Vadász és a Jégkirálynő, Emily Blunt, Charlize Theron

 

Chris Hemsworth félt a színésznőktől

Hiába alakít rettenthetetlen vadászt, Chris Hemsworth számára a forgatás mégis félelmetes élmény volt, ráadásul pont a kolléganőitől tartott. Elmondása szerint végig zavarban volt a felvételek során, mert a színésznők túlzottan élethűen alakították a karakterüket.

Sara sebhelye Jessica Chastain ötlete volt

A fiatal vadászlány, Sara homlokán látható seb nem a sminkesek javaslata volt – az őt alakító Jessica Chastain kérlelte a rendezőt, hogy a karaktere sebhelyes legyen. A színésznő azért találta szükségesnek, hogy sérülés legyen Sarán, mert szerinte a filmekben a szerelmespárok hölgytagjai túlzottan „tökéletesek”, ám ő úgy gondolja, hogy egy vadászlány márpedig sebhellyel igazán gyönyörű.

Mel Gibson akcentusa inspirálta a színészeket

Aki felirattal nézi a filmet, észreveheti, furcsa angolsággal beszélnek a színészek. A két vadászt alakító Chris Hemsworth és Jessica Chastain is bevallotta, hogy az egyedi akcentusukat nem más ihlette, mint Mel Gibson skót tájnyelve a Rettenthetetlen című klasszikusból.

 

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés