Ráadás

Ryan Reynolds lenyúlta magának a jelmezét – Érdekességek a Deadpoolról

Ryan Reynolds Deadpool

deadpool-gallery-06Deadpool, a mocskos szájú és megkérdőjelezhető etikai érzékkel megáldott anti-szuperhős idén végre megtalálta az utat a mozivászonra, a Bontonfilm Magyarország jóvoltából pedig már DVD-n és Blu-rayen – steelbook változatban is – élvezhetik a Marvel-filmek rajongói. A kiadványokon található különleges extrák között fellelhető egy audiokommentár is a főszereplő Ryan Reynolds, valamint Rhett Reese és Paul Wernick forgatókönyvírók közreműködésével, amely többek között az alábbi vicces és szórakoztató információkat is rejti.

Ryan Reynolds az új kiadvány audiokommentárjában elárulta: az autópályán harcolós folyamatot teljes egészében számítógép által kreált képsorok alkotják. A modernkori mozizás rajongóinak ez az információ talán annyira nem is új, azt viszont talán kevesen tudják, hogy Tim Miller rendező – aki karrierjét vizuális effektek készítőjeként kezdte – először az egész Deadpoolt CGI-vel, azaz számítógépes grafikával szerette volna elkészíteni, de hamar rájött, hogy ez nevetséges és kivitelezhetetlen ötlet. Ellenben így is szívesen nyúlt a technikához, már csak azért is, mert a szűkre szabott költségvetés nem engedte volna meg a tényleges megvalósítást.

A Marvel-univerzum leglazább és legkúlabb szuperhősének ikonikus vörös-fekete bőrruhájából kilenc különböző darab készült, és ebből az egyik Ryan Reynoldsnál landolt. A filmeseknek ugyanis hetet sikerült tönkretenni a forgatás alatt, és Reynolds nem akart kockáztatni, így egyet megtartott magának. „Egyszerűen kisétáltam a forgatásról és azt mondtam nekik, csesszék meg magukat, tíz évet vártam rá, hogy megcsináljam a filmet, és ha vissza akarják kapni a jelmezt, csak próbálják meg elvenni tőlem”.

Az eredeti Marvel-képregényekben Deadpool furán vonzódik az 1980-as évekbeli, The Golden Girls című amerikai szitkomhoz, és különösen a főszereplőjéhez, Bea Arthurhoz. Ennek a rajongásnak állít emléket, amikor a Reynolds által alakított Wade Wilson egy, a színésznőt ábrázoló pólóban feszít. Reynolds az audiokommentárban elmondta, a képmás használatának joga mintegy 10 000 dollárba került nekik, és producerként ez fájón drága volt annak ismeretében, hogy az utalást valószínűleg csak a legfanatikusabb képregény-rajongók érthetik.

b217d298719828a480c329e161ec1d7f-5-reasons-why-the-deadpool-movie-might-be-okayAkárcsak egy másik utalást, mégpedig, hogy a férfi, akivel Wade Wilson osztozik néhány igazán gyötrelmes pillanaton Ajax rémisztő laborjában, az David Cunningham, vagyis a Féreg (Worm). A forgatókönyvírók ugyan elismerték, hogy soha nem nevezték nevén a filmben, mégis tudni illik róla, hogy a képregényekben közeli barátja Wilsonnak és másik áldozata az agyafúrt X-fegyver Programnak.

A Deadpool talán soha nem kapott volna zöld utat a stúdiótól, ha nincs egy kétperces tesztfelvétel, ami kikerült az internetre és óriási rajongótáborra tett szert. Reynolds és a forgatókönyvírók azonban szemérmesen nyilatkoztak arról, ki volt az, aki kiszivárogtatta a videót: „Nem fogom elmondani, ki volt az” – jelentette ki Wernick hozzátéve: „De rímel a Byran Breynolds-ra”.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés