Hírek Sorozat

A Maffiózók lett minden idők legjobb tévésorozata

maffiozokAz Amerikai Írók Céhe (WGA) vasárnap felfedte azt a 101 címből álló listát, melyen minden idők legjobb tévésorozatai szerepelnek. Az első helyen az HBO 1999 és 2007 között futó sorozata, a Maffiózók végzett – írja a The Hollywood Reporter.

A sorban másodikként Larry David és Jerry Seingeld szériája, az 1990 és 1998 között az NBC-n futó Seinfeld szerepelt. A top 5-be az Alkonyzóna, az All in the Family és a M*A*S*H került még be.

„Az ezen listán szereplő valamennyi csodálatos sorozat az őket megalkotó írók szavaival kezdődtek, így ezzel most nem csak a televíziózás előtt tisztelgünk, hanem a szívüket és szellemi munkájukat adó írók előtt is.” – olvasható az Amerikai Írók Céhének nyugati és keleti parti elnökeinek, Chris Keyser és Michael Winship sajtónyilatkozatában.

A lista – mely teljes egészében itt olvasható – a céh tagok online szavazatával alakul ki.

A listát a nyugati parton (WGAW) vasárnap este egy speciális rendezvény keretében mutatták be Beverly Hillsben, ahol számos ikonikus alkotó felvonult. A keleti partiak (WGAE) szerdán este Manhattanben ünnepeltek Seth Meyers, John Markus, Tom Fontana, Bill Persky és Liz Tuccillo jelenlétében.

1. Maffiózók (HBO – David Chase)
2. Seinfeld (NBC – Larry David és Jerry Seinfeld)
3. Alkonyzóna (CBS – Charles Beaumont, Richard Matheson, Robert Presnell Jr., Rod Serling)
4. All in the Family (CBS – Norman Lear, Johnny Speight)
5. M*A*S*H (CBS – Larry Gelbart)
6. The Mary Tyler Moore Show (CBS – James L. Brooks és Allan Burns)
7. Mad Men – Reklámőrültek (AMC – Matthew Weiner)
8. Cheers (NBC – Glen Charles, Les Charles és James Burrows)
9. Drót (HBO – David Simon)
10. Az elnök emberei (NBC – Aaron Sorkin)

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya