Sorozat

A mutánsok menők – The Gifted – Kiválasztottak (pilotkritika)

A Fox ismét képregényadaptációval jelentkezik – az október 24-étől idehaza is követhető The Gifted – Kiválasztottak kellemes kirándulás a mutánsok világába, mindenképpen érdemes a figyelmünkre. 

A bámulatos Légió által eszméletlen magasra tett lécet nem sikerült ugyan leverni, de a 20th Century Fox Television a Marvel Televisionnal közösen a DC színes-szagos akciósorozatiai által uralt tévés képregényvilágban ismét egy komolyabb darabot tudott letenni – ami már önmagában is dicséretes.

Reed Strucker (Stephen Moyer) mutánsokat juttat hűvösre, mind munkájában, mind magánéletében sikeres. Boldog családban él feleségével, Caitlinnel (Amy Acker) és kamaszkorú gyerekeivel, Laurennel (Natalie Alyn Lind) és Andyvel (Percy Hynes White).

Életük egycsapásra megváltozik, amikor a kölykökről kiderül, hogy mutánsok – Reed kénytelen azokhoz fordulni, akikre eddig vadászott: a mutánsokhoz.

Az X-Men univerzumában játszódó, de a már ismert X-Meneket mellőző széria producerei között ott találjuk a Marvel részéről Jeph Loebet, a showrunner pedig az a Matt Nix, aki korábban olyan sorozatokhoz adta a nevét, mint a Furcsa páros vagy Minden lében négy kanál. Az alkotók nem bízták a véletlenre a rendezést sem:

a nyitó epizódot maga Bryan Singer jegyzi, a második részhez pedig Len Wiseman adja majd a nevét.

A csapat az X-Men filmes univerzumához a Légiónál sokkal erősebben tartozó pilotot mutattak most nekünk: a Legion színes-szagos hippivilágából nyomokban sem kapunk, a hangnem, az akciók és a lelkizés mértéke is sokkal inkább a filmeket idézi.

A nyitány magabiztos, egy hevenyészett enumeráció után rögtön az események közepébe csöppen a néző, nincs megállás egyetlen percig sem, látványos és gyors képeket kapunk. Igazi csemege ez a pörgősebb, akciódúsabb szériák kedvelőinek – akik viszont az olyasfajta filozófikus elmélyülést kedvelik, amit a Légió adott, most talán csalódnak a Fox legújabb hátasában.

A sorozat október elején debütált az Egyesült Államokban, nálunk 180 más ország egyikeként október 24-én, este 21 órakor startol.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com