Sorozat

Válassz kritikát! – Black Mirror: Bandersnatch

Különleges filmhez különleges kritika dukál. Interaktív filmértékelőnket olvashatod a Black Mirror: Bandersnatch című filmhez.

A Netflix jelentette meg tavaly az év egyik legsajátosabb filmalkotását. A Bandersnatch című Fekete tükör (Black Mirror) epizód nem értelmezhető a sorozat saját tagjaként, így különálló filmmé vált újszerű ábrázolásmódja miatt. Itt ugyanis a néző beleszólhat a cselekménybe, és saját választásai szerint sodródhat tovább a történet újabb és újabb medrekbe. A Bandersnatch során elgondolkoztunk, mégis hogy lehet egy ilyen filmből kritikát írni?

Ahhoz, hogy Te, kedves olvasó kellőképpen átérezd, miről szól ez az alkotás, velünk kell tartanod egy kisebb utazásra, ami remélhetőleg nem lesz tanulságoktól mentes. Kétféle ember olvas kritikát: aki látta a filmet, és aki nem. Elsődlegesen ezt kell megválaszolnod magadnak, a többi pedig… arról majd később.

Döntsd el hát, milyen kritikát szeretnél olvasni a Black Mirror: Bandersnatch című filmről!

 

 

LÁTTAD MÁR A BANDERSNATCH-ET?

IGENNEM

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.