Hírek Sorozat

Cápavihar söpör végig a Universal Channel műsorán

Sharknado_2A szépséges Tara Reid és John Heard főszereplésével készült Sharknado – Cápavihar Amerikában igazi hisztériát váltott ki, a Twitter csak ettől a tévéfilmtől zengett hetekig. Hogy miért? A Universal Channel újdonsága úgy kezdődik, mint bármelyik katasztrófafilm, amikor azonban a szimplán halálosnak tűnő tornádók 500 kilós cápákat ejtenek a menekülők nyakába, akkor derül ki: itt bizony nem babra megy a játék.

A Sharknado – Cápavihar egyike az Asylum stúdió legújabb egész estés produkcióinak, melyet a horror műfajában igen jártas Anthony C. Ferrante rendezett, így brutális jelenetekben nincs hiány. A mű csak erős idegzetű nézőknek ajánlott, de nekik nagyon is, hiszen a Universal Channel újdonsága egyben tisztelgés is Steven Spielberg Cápája előtt.

A modellként is ismert Tara Reid így nyilatkozott a film sikere kapcsán: „Vannak olyan filmek, melyek abszolút a szórakoztatást tűzik ki célul. A Sharknado is ilyen, hiszen hogyan vennéd komolyan, hogy cápák röpködnek a levegőben? A készítők merészsége abban ütközött ki, hogy a végén egy igazán vicces történetet hoztak össze.”

Idehaza szeptember 19-én mutatkozik be a katasztrófafilm, ami olyan sztárokat mozgatott meg és „kényszerített” véleménynyilvánításra, mint Damon Lindelof, a Prometheus írója, a Star Trek legendás alakja, Wil Wheaton, vagy a mostanában egyre ledérebb színésznő, Olivia Wilde.

Sharknado_5A nem mindennapi filmben Ian Ziering halált megvető bátorsággal ugrik fejest egy cápa gyomrába, hogy megmentse családját. A színész szerint igazán szórakoztató film született.

„A Sharknado – Cápavihar nem tartalmaz olyan társadalmi üzenetet, mint hogy miért rossz a globális felmelegedés, vagy hogy a gonosz politikusok tették-e ezt az emberekkel. Fölösleges benne rejtett utalásokat keresni, mert akkor az ember lemarad az igazi poénokról, és arról, hogy ezt a sztorit elsősorban popcorn filmnek szánták a készítők. Ezért történhetett meg benne, hogy egy láncfűrésszel vágtam ki magam egy cápa gyomrából, és hogy vízi ragadozók repkedtek az égben. Ez a film tényleg olyan, mint egy hatalmas tűzijáték, amit az ember tátott szájjal néz, ámuldozik rajta, de az agyát nem sokat járatja közben. Élvezni kell a látványt, megbeszélni a haverokkal, nevetni rajta egyet és haladni tovább.” – mesélte a színész.

A Sharknado – Cápavihar kapcsán még néhány időjárásjelentő is megszólalt, ők azt tanácsolták, tomboljon az utcákon bármilyen tornádó – cápás vagy attól mentes –, a civilek számára a legcélravezetőbb, ha a házukban maradnak és nem kezdenek harcolni az extrém körülményekkel.

Sharknado – Cápavihar, szeptember 19-én, 21:20-tól csak a Universal Channel műsorán!

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com