Hírek Sorozat

Design és stílus az Aranyéletben

hbo_aranyelet_3Páratlan sikerrel fut az HBO és HBO GO-n a csatorna legújabb, saját gyártású sorozata, az Aranyélet, mely múlt héten bezsebelte az Aranyszem Operatőr Fesztivál legjobb mozi előzetesének járó kitüntetését is Szőke Dániel rendezésében, aki korábban olyan klipek videóit készítette, mint a Wonderland – What Do You Really Wanna Say vagy BoggieParfüm című videói! A sorozat rajongói ráadásul elindítottak egy petíciót is, melyben aláírásokat gyűjtenek, hogy az eredetileg 8 részesre tervezett széria tovább bővüljön a jövőben.

A főszereplő család közben egyre jobban csúszik lejjebb és egyre árnyaltabb képet kapunk arról, kinek milyen motivációja, kötődése van ebben az egész nyomasztó történetben a vagyonhoz és egymáshoz. Az utolsó részeket december 6-tól tekinthetik meg az HBO GO felhasználói, a teljes évad ekkortól lesz elérhető. A kis magyar ügyeskedés világa még jobban és jobban látszik, és egyáltalán nem mutat semmiféle csillogást.

A történet cselekményén túl azonban érdemes odafigyelni arra a környezetre is, amiben a főszereplők a mindennapjaikat töltik. Hiszen attól lesz hiteles és ennyire izgalmas ez a sorozat, hogy minden szereplő számára a saját személyiségéhez illő enteriőrt sikerült megalkotni.

Hujber Balázs volt a sorozat art directora, ő felelt a teljes designért a helyszíneken. Balázs már 35 játékfilmben dolgozott és számos reklámot jegyez, így „régi motoros” a szakmában.  Az Aranyélet azonban mégis más volt számára, hisz volt ideje hónapokig keresni a megfelelő házakat, lakásokat, és kitalálni a megfelelő tárgyakat, anyagokat, kiegészítőket is. Dyga Zsomborral és az operatőrrel közösen beszélték meg, mit is képzelnek el, de olyan jó forgatókönyv-alapot kapott, hogy szinte adták magukat a megoldások a karakterek alapján. „A Miklósi villát hosszan kerestük, közel 40 ingatlanban jártunk, mire megtaláltuk a tökéletes helyszínt. Ilyenkor ingatlanközvetítőket is bevonunk a munkába és persze saját archívumból is dolgozunk. Fontos volt, hogy egy üres házat találjunk, amelyet mi formálhatunk, alakíthatunk kedvünkre. Így találtunk rá erre a II. kerületi házra, teljesen üresen. Fontos szempont volt, hogy mi tapétázzuk és fessük ki úgy, ahogy elképzeljük az egészet, és az is, hogy a kert milyen kialakítású, hiszen a Klárikás jelenetek miatt Janka gyakran beszélget szomszédnőjével a kerítés mellett. Szerencsére a munkámban viszonylag szabadkezet kaptam, természetesen a játszódó cselekményekhez, kameraállásokhoz viszonyulnom kellett. 3 hónapra rendeztünk be mindent.”

hbo_aranyelet_design_02Hujber Balázs elmondta, hogy ahogy megtalálták a villát, azonnal jött a berendezés is. A terep felmérése után 3D-ben rajzolta meg az elképzeléseit.  Fontos volt, hogy minden Janka ízlését, vagy Janka ízlésének hiányát tükrözze, azt a tényt, hogy a főhősnőnek igazán nincs saját stílusa, a magazinokból inspirálódik, és ha meglát valamit a címlapon, azt gyorsan meg is veszi. Janka nem az egységet látja, hanem a darabokat, ennek szellemében kellett megálmodni a környezetét. Mivel egy 200 m2-es otthonról van szó, bőven volt munkája Balázsnak. Az is szempont volt számára, hogy jól látszódjon, a család csak nemrég költözött oda. Egyedül Mira szobája mutat némi otthonosságot, kedvességet, Attilát például egyáltalán nem érdekli, milyen tárgyak vannak az otthonában, milyen a kanapé, vagy a lámpa.  A konyha sem mutat melegséget, nincsenek kacatok, hisz Janka túl felületes ahhoz, hogy főzzön, ők inkább pizzát rendelnek, minthogy maguk készítsenek ételeket.

Az összes többi házat, a nagymama házát, Hollós villáját, a próbatermet is mindig a karakterekhez rendeztük. Ezeket több hónapig tervezzük, variálunk és a végén lakberendezőkkel rendeztetjük be. Szerencsére az HBO-nál volt arra igény, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. Így tudja Miklósiék villája azt tükrözni, hogy amiben élnek, az egy felszínes arany kirakat.”

A szálak tehát bonyolódnak, az izgalmak fokozódnak, ezért is került az utolsó két epizód kezdése 8 óra helyett este 10 órára. December 6-án pedig az HBO GO felhasználóinak az HBO Mikulása hoz egy igazán remek ajándékot, hiszen Aranyélet maraton lesz a puttonyában. Az utolsó 4 rész felkerül az oldalra, így, aki már tűkön ülve várja a szorongással vegyített izgalmas családi dráma végét, hamarabb megkaphatja adagját. Igen, mert valóban addiktív lett ez a sorozat, mely páratlan sikerrel fut a csatornán.

HBO Pressroom

HBO Pressroom

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya