Hírek Sorozat

Doctor Who?

Doctor Who wallpaper

the_11_doctors_wallpaper_by_adamisSteven Moffat talán először női Doktort soroz be a híres időutazó szerepébe a Ki vagy, doki? című népszerű angol sci-fi sorozatba – írja a Mirror.

Még mindig nem zárultak le a találgatások, ki kerül az 1963 óta megszakításokkal futó sorozat címszerepébe. A Doktort számos színész megformálta már, a történetben ezt regenerálódásnak hívják, amikor is új testet és személyiséget nyer, miközben emlékei megmaradnak.

A sorozatot futtató BBC csatorna június 1-jén jelentette be, hogy a mostani Doktort alakító Matt Smith-t a 2013 karácsonyi epizódban fogja váltani utóda, akinek személyét máris találgatás övezi – olyannyira, hogy a fogadóirodák forgalma is komolyan fellendült ebben a kérdésben. A spekulációk jelenleg Rory Kinnearnak kedveznek, aki 3:1-hez arányban vezeti az esélyesek listáját, őt követi David Harewood, Ben Whishaw, sőt, a listán van maga Sherlock Holmes is, Benedict Cumberbatch alakításában. A pletykák szerint az új széria 14 epizódot fog tartalmazni, és 2014 augusztusáig tart majd.

Az új dokiról annyit lehet csak sejteni, hogy Moffat egy Smith-től teljesen eltérő karaktert választ majd, hogy elkerülje az összehasonlítgatásokat. Pontosan ez az, ami miatt felmerült, hogy akár egy női színész is magára ölthetné végre a karakter bőrét – ezzel mindenesetre Moffat örök nyomot hagyna a sorozaton. 2012-ben az Edinburgh TV Fesztiválon úgy nyilatkozott erről a kérdésről: „Minél többet hozzuk ezt szóba, annál valószínűbb, hogy előbb-utóbb bekövetkezik.” De mivel a showrunner ennél többet nem mondott, szinte biztos, hogy a sorozat 50. évfordulójának évének hátralévő részében a Ki vagy, doki? biztosan téma marad…

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!