Hírek Sorozat

Egynyári kaland: új minisorozat a Dunán

a fiúkMagyarországon hiánypótló ifjúsági sorozatként debütál Dyga Zsombor Egynyári kaland című alkotása. Április végétől vasárnap esténként a megújult Duna műsorán látható a fiatalokról szóló nyári történet.

Az Egynyári kaland című új, hat részes mini-sorozat a Dunán startol április 26-án, és hat vasárnap estén találkozhat a néző hat fiatal „nem-mindennapjaival”. Az elmúlt évtizedekben nem vetített hazai tévécsatorna hasonló, fiatalokról – fiataloknak szóló televíziós sorozatot. A neves alkotógárda nem bízta a véletlenre a sikert, és mégis: a casting során bátran osztottak főszerepet hat olyan tehetséges, ám még nem igazán ismert fiatal színészre, akik itt-ott már bizonyítottak, a siker azonban még előttük áll. Ők az ízig-vérig új generáció, a maguk frissességével, tehetségével és vagányságával vagy éppen ártatlanságával. Főszerepben Vecsei Miklóst, Rubóczki Márkót, Héricz Patrikot, Döbrösi Laurát, Dobos Evelint és Schmidt Sárát ismerhetik meg a nézők hétről hétre. A sorozat elkészítésével az alkotók nem titkolt szándéka a fiatal tehetségek számára több szereplési lehetőséget biztosítani, ezáltal a hazai televíziós vérkeringést is színesíteni, frissíteni. Mellettük pedig kiemelt fontosságú szerepet kapott ezúttal a Balaton, mint örök kedvenc, igazi, élő helyszín, ami kivétel nélkül, minden generáció számára egyet jelent a nyári élményekkel.

a hatos fogatFőbb és epizód szerepekben már ismert és kedvelt színművészek is visszaköszönnek: Mucsi Zoltán, Fullajtár Andrea, Kerekes Vica, Hirtling István, Kálloy Molnár Péter, Mátyássy Bence, Seres Zoltán, Szorcsik Viktória – és sokan mások – tűnnek fel a főszereplők oldalán.

Az épp leérettségizett fiúk és lányok nyári élményeit dolgozta fel Kovács M. András forgatókönyve, a történet az érettségi megszerzése és a nyári szezon vége közti időszakot öleli fel. Az Egynyári kaland végig a Balatonnál játszódik és a fiatalság, önfeledtség, buli hangulatát eleveníti meg, de komoly hangsúlyt fektet a barátság, összetartozás, szerelem, szex és útkeresés témakörökre is, vagyis mindarra, ami ezt a korosztályt leginkább érinti. A témákat eddig többnyire csak külföldi, főként amerikai alkotások dolgozták fel, mint pl. a Beverly Hills 90210 vagy a Dawson és a haverok. Most itt a hazai ifjúsági sorozatunk, amelynek főcímzenéjét Balázs Ádám és Dorogi Péter szerzeménye, az Intim Torna Illegál Örökké című száma jegyzi.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!