Hírek Sorozat

Élet a Doktor House után: új sorozatban szerepel Hugh Laurie

the_night_manager_laurie_hiddlestonA The Night Manager főszereplője a Golden Globe-díjas Hugh Laurie (Doktor House) mellett Tom Hiddleston (Bosszúállók, Hadak útján), rendezője az Oscar-díjas Susanne Bier (Egy jobb világ), az eredeti regény szerzője John le Carré. 

Az AMC Global szerezte meg a nemzetközi sugárzási jogokat John le Carré The Night Manager (Éjszakai portás) című regényének televíziós adaptációjára. A Golden Globe-díjas, többszörös Emmy-jelölt Hugh Laurie és Tom Hiddleston a hatrészes dráma főszereplői, amelyet ezekben a hetekben is forgatnak. A rendező Susanne Bier, aki az Egy jobb világért elnyerte az Oscar-díjat. A sorozat az AMC, a BBC One és a The Ink Factory közös gyártása. A The Night Manager-t az AMC 2016-ban mutatja be.

Le Carré azonos című kémdrámájának mai értelmezése lesz a sorozat, ami hat, egyenként egyórás részből áll. A fordulatos, modern bűnügyi történet mozgatója a szerelem, a veszteség és a bosszú. A The Night Manager az egykori brit kommandós, Jonathan Pine (Hiddleston) történetét meséli el, aki nem tud szállodaportásként hátat fordítani az erőszak világának. Ismét felbukkan életében a világ legromlottabb embere, a nemzetközi fegyverkereskedő Richard Onslow Roper (Laurie). Hogy beférkőzzön a nagyhatalmú „bűnöző fenevad” belső köreibe, magának Pine-nak is bűnözővé kell válnia.

„Nagyszerű alapanyag, kiváló producerek a The Ink Factorynál, David Farr írói zsenialitása, az Oscar-díjas Suzanne Bier, és két hihetetlenül tehetséges színész – ez teszi nagyszerű egységgé a The Night Managert” – a nemzetközi sugárzási jogok bejelentésekor Bruce Tuchman, az AMC és a Sundance Channel Global elnöke ekképp méltatta a drámát.

‎Hugh Laurie azt mondja, imádta olvasni a The Night Manager-t annak idején, amikor a regény megjelent. „20 éve várok arra, hogy végre képernyőre vigyék a történetet. Elképesztően várom a sorozatot, és büszkeséggel tölt el, hogy a legelső sorból követhetem majd a történetet. Minden apró részletet tökéletesen megalkottunk, kitaláltunk, már csak nem kellene semmit összekutyulnunk.”

Az Éjszakai portás című regényt 1993-ban adták ki, ez lett le Carré egyik legünnepeltebb, legtöbb elismeréssel jutalmazott munkája. A történet mesteri elegye a kémtörténetnek és a szervezett bűnözésnek. A regényt 20 nyelvre fordították le, köztük magyarra is. Az eladási listák élén állt mind az Egyesült Királyságban, mind az USA-ban, ahol több mint egymillió példányt adtak el belőle.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com