Sorozat

Fotelkultúra – 2015. november 16-22.

eleventestek2Ha otthon maradunk sem áll meg az élet, a tévécsatornák jóvoltából minden műfaj kedvelői megtalálják a számukra megfelelő műsort. A választást megkönnyítendő, mi ezeket ajánljuk a héten.

Romantikus

Richard J. Lewis: Barney és a nők (Barney’s Version) – november 16. 21:00 Filmcafé

Barney (Paul Giamatti) életében jönnek mennek a nők, és hiába találja meg az igazit, mégsem tud mellette kitartani. Romantikus vígjáték komoly üzenettel, humorral, szívszorító és elgondolkodtató pillanatokkal.

Jason Reitman: Egek ura (Up in the Air) – november 19:00 Paramount

Ryan (George Clooney) karrierista kirúgás-specialista, aki gyakorlatilag a repülőn van otthon. Felborítja megszokott életének rendjét, amikor találkozik az életmódjában hozzá megtévesztésig hasonlító Alexszal (Vera Farmiga). Hamarosan azon kapja magát, hogy a transzferek világát örömmel lecserélné egy kapcsolatra…

egek_uraLasse Hallström: Csokoládé (Chocolat)  – november 21. 20:00 Paramount

A Joanne Harris regényéből készült szívmelengető filmben Vianne (Juliette Binoche) az álmos francia kisvárosba érkezik, amit néhány hét alatt teljesen felforgat csokoládéboltjával. Vajon be tud-e illeszkedni a helyiek közé, és vajon képes végre ő is gyökeret ereszteni?

Sci-fi/Fantasy

Zack Synder: Álomháború (Sucker Punch)– november 17. 19:00 Film+

Az elmegyógyintézetbe zárt Babydoll (Emily Browning) a képzeletében kitör börtönéből három másik lány kíséretében. Álmaiban valószerűtlen gonosz lények ellen kell felvenniük a küzdelmet – a valóság és a fantázia világának határai elmosódnak.

Rajnai András: Orchideák bolygója – november 19. 22:50 M3

Az 1976-os magyar sci-fi nagyon izgalmas gondolattal játszik el: az emberek egy bolygóra érkeznek, ahol az állandó élvezeteket hajszoló lények növényekké korcsosultak, akiket gépek tartanak életben.

Gabe Ibanez: Automata (Autómata) – november 22. 21:05 Cool

Az emberiség a túléléséért küzd az elsivatagosodó Földön. Az androidokat fejlesztő cég ügynöke (Antonio Banderas) egy nagyszabású manipuláció nyomára bukkan, amikor biztonsági protokolljukat megsértő robotok ügyében nyomoz.
automata_3
Krimi/thriller

Spike Lee: A belső ember (Inside Man, 2006) – november 17. 21:00 Viasat3

A rejtélyes Dalton kiagyalja a tökéletes bankrablás tervét, és merész akciója során több tucat embert ejt túszul az épületben. Frazier, a kőkemény nyomozó kapja a feladatot, hogy tárgyaljon a zseniális bűnözővel. Ahogy a veszedelmes macska-egér játék kezd kibontakozni, Frazier gyanút fog, hogy ebben az ügyben talán nem minden az, aminek látszik.

Charles Martin Smith: Ikon (Icon, 2005) – november 19. 21:30 FilmMánia

Jason Monk, az Egyesült Államok immár visszavonult ügynöke most újra, egy igazán testhezálló megbízást kap. Oroszországba kell utaznia, ahol egykor hosszú időn keresztül teljesített szolgálatot, s ahová érzelmi szálak is fűzik: a korai házasságából született egyetlen lánya. Egykori fő ellenfelével kell, hogy szembenézzen, aki azt tervezi, hogy az azóta oly sokat változott, modernizálódott ország elnöki székéért száll ringbe. Miközben azon dolgozik, hogy bizonyítékokat szerezzen Igor Komarov sötét múltjáról, a segítőtársával, az orosz nyomozónővel sokkal mélyebb és veszélyesebb vizekre eveznek, mint ahogy azt gondolták volna.

Adrian Lyne: A hűtlen (Unfaithful, 2002) – november 22. 23:05 Duna TV

Edward és Connie Sumner tipikus, középkorú házaspár, életük maga a megtestesült amerikai álom. New York egyik előkelő negyedében élik a maguk irigylésre méltó életét nyolcéves fiuk, egy kutya és egy házvezetőnő társaságában. De az élet mindig tartogat meglepetéseket: egy végzetes találkozás, és ez a jólét kényelmébe merült boldog házasság kártyavárként omlik össze. Connie a Soho egyik utcáján összeismerkedik egy rejtélyes idegennel, aki a titok, spontaneitás, bűvölet és kockázat birodalmába csábítja, és ez a viszony idővel az asszony rögeszméjévé válik. Amikor Edward véletlenül rájön, hogy Connie hazudik neki, kutatni kezd a részletek után.

Horror

Matt Thompson: Vérvonal (Bloodline, 2013) – november 19. 00:40 Cinemax

Miután az indiánokat kegyetlenül lemészárolják, a törzs sámánja megátkozza a telepesek vérvonalát. Kétszázötven évvel később Brett arra készül, hogy a templom diakónusa legyen. A nagyapja padlásának rendezése közben talál egy térképet és egy kulcsot, amely a kunyhót nyitja, amit tőle örökölt. A barátai, Kevin és Davy rábeszélik Brett-tet, hogy töltsenek el egy vidám hétvégét ott, mielőtt megkezdené a szolgálatát. A három ifjú és Kevin, illetve Davy barátnője kiruccanása azonban rémálomba torkollik.

Guillermo Del Toro: Mimic – A júdás faj (Mimic, 1997) – november 19. 18:40 AMC

New York Cityben ismeretlen járvány üti fel a fejét, amely ártatlan gyermekek ezreinek életét fenyegeti. A járvány hordozói ellen Dr. Susan Tyler, a tehetséges fiatal tudós és férje, Dr. Peter Mann, a Járványügyi Központ igazgatóhelyettese veszik fel a harcot. Dr. Tyler több csótányfaj DNS-ének kombinálásával igyekszik megfékezni a betegség hordozóit. A létrehozott ellenfajt Júdás-fajnak kereszteli, és Dr. Mann közreműködésével telepíti meg New York élővilágában. Csakhogy három évvel a járvány sikeres megfékezése után a New York-i metróalagutak sötét labirintusában különös halálesetek keltenek riadalmat.

Juan Carlos Fresnadillo: 28 héttel később (28 Weeks Later, 2007) – november 20. 22:00 SuperTV2

Fél év telt el azóta, hogy egy vírus néptelen metropolisszá változtatta Londont. Lakóit gyilkos dühre sarkallta: a fertőzöttek egymást irtották ki. Az Egyesült Államok megszálló hadserege azóta helyreállította a rendet, szigorúan ellenőrzött és védett körzeteket hozott létre, és a kevés túlélő visszaköltözhet a városba. Közöttük van Don is a gyerekeivel. A kiskamaszok az eltűnt anyjuk után kutatnak a romok között, és meglepetésükre meg is találják. Az orvosok vizsgálni kezdik az asszonyt, hogyan maradhatott életben a fertőzött területen. Közben újra felüti fejét a járvány.

Dráma

Andy Goddard: Dylan Thomas Amerikában (Set Fire to the Stars, 2014) – november 17. 13:15 Cinemax

Dylan Thomas walesi költő az első amerikai útjára készül 1950-ben. John Brinnin, a feltörekvő költő gondoskodik a fogadásáról. Sok vad történetet hallott már róla, de mind eltörpült valóság mellett. Thomas zseniálisan bánik a szavakkal, de nem ismeri a mértéket az italban és a bulizásban. Az amerikai körút közben kis vidéki házban szállnak meg, abban a reményben, hogy kipiheni magát. Ám a semmi közepén Thomas hallgatóságot talál művészetének: a szenvedélyének, szerelmének és agressziójának.

Christian Duguay: Jappeloup (2013) – november 20. 09:05 HBO

A múlt század nyolcvanas éveinek eljén Pierre Durand hátat fordított az ígéretes jogi karrierjének, hogy a szenvedélyének, a díjugratásnak éljen. Az apja támogatásával mindent egy lapra tesz fel, a Jappeloup nevű fiatal lóra, amelyben senki sem hitt. Miután elkezdtek foglalkozni vele, versenyről versenyre javult. A katasztrófális Los Angeles-i olimpiai szereplés azonban kihozta a ló hiányosságait. Durand azonban nem adta fel. Négy évvel később, a nehézségeket legyőzve diadalmaskodott a szöuli olimpián.

Alejandro Gonzáles Innáritu: Bábel (Babel, 2006) – november 21. 21:40 Paramount Channel

Fegyverlövés dörren a marokkói sivatagban. Ez indítja el egy amerikai turistapár küzdelmét a túlélésért, és köti őket a világ másik három pontján lévő emberekhez. Két marokkói fiúhoz, akik akaratlanul bűnözőkké válnak, egy dadushoz, aki két amerikai gyermeket igyekszik átcsempészni a mexikói határon, valamint a siket, problémás japán tinédzser apjához, akit a rendőrség köröz. A földrajzi távolság, a kultúra és a nyelv által elválasztott négy csoport a közös végzet felé tart. Néhány nap alatt mindegyikük megtapasztalja a tökéletes elveszettség érzését, miközben fölfedezik a kapcsolódás és a szeretet valódi mélységét.

Akció

Lexi Alexander: A megtorló – Háborús övezet (Punisher: War Zone, 2008) –november 16. 22:00 SuperTV2

Frank Castle egykor szövetségi ügynökként kereste a kenyerét. Miután a családja egy bűncselekmény áldozatául esett, a férfi saját kezébe vette az igazságszolgáltatást és egymaga számol le a bűnözőkkel. Ezúttal a rettegett maffiavezért, Billy Russotit üldözi. Az összecsapásban azonban egy FBI-ügynök életét veszti, miközben a sérült gengszternek sikerül elmenekülnie. Castle hamarosan két tűz között találja magát. Nemcsak a bosszúra szomjazó Russoti vadászik rá az alvilág legkegyetlenebb embereivel, a szövetségiek is el akarják fogni a történtekért.

McG: Három nap a halálig (3 Days to Kill, 2014) – november 18. 03:55 HBO

Ethan Runner (Kevin Costner) az ügynökség legjobb embere, aki gyógyíthatatlan betegségben szenved. Úgy dönt, hogy feladja eddigi életét, mert újra akarja építeni elhidegült kapcsolatát feleségével és lányával. Amikor a titkosszolgálat kínál neki egy kísérleti, életmentő gyógyszert egy utolsó küldetésért cserébe, nem tudja visszautasítani. Két feladata lesz: miközben keresi a világ legkeményebb terroristáját, életében először kell figyelnie lányára is.

Shawn Levy: Vasököl (Real Steel, 2011) – november 22. 18:50 RTL Klub

Charlie Kenton egy kifacsart harcos, egykori bokszoló, akinek karrierjét a ringben megjelenő 2,5 méter magas acélrobotok megjelenése töri derékba. Most nem több mint egy piti kis üzletelő, aki épphogy elég pénzt keres a hulladékfém-bizniszből, hogy eljusson egyik meccshelyszínről a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Max-szel, hogy együtt építsenek meg és közösen edzenek egy igazi bajnok-robotot. Vasököl ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra.

Vígjáték

Woody Allen: A rádió aranykora (Radio Days, 1987) – november 16. 20:00 Cinemax

Egyhangúan és eseménytelenül telnek a zsidó család tagjainak napjai a második világháború elején. A rádió az álmodozást jelenti számukra: a pártában maradt nagynéni a fehér lovon érkező herceget várja, a feleség hajdani rajongójáról álmodozik, a fiú naponta megidézi kedvenc rádiós hősét, a családfő azt reméli, hogy szenzációs pénzszerző trükkjével egyszer valóban pénzt szerez. Az álmok azonban ritkán válnak valóra. Egy valakinek mégis sikerül: a füstös manhattani mulató bájos, ám nem túl rátermett cigarettaárus lánya, Sally White bekerül a rádióba, és sztár lesz, amiről álmodott.

Jonathan Levine: Eleven testek (Warm Bodies, 2013) – november 19. 21:00 Story4

R egy érző, magányos zombi, kinek szívét a bájos, és nagyon is élő Julie ejti rabul. R ahelyett, hogy Julie agyát falná fel inkább megmenti a fiatal lányt éhező zombi társaitól. R, normális zombihoz híven, nem emlékszik semmire korábbi életéből, hogy ki is volt valójában, és már beszélni se nagyon tud, csak néhány szót képes kihörögni magából. De R-ben azért ennél sokkal több lakozik: bár pulzusa nincs, de tele van álmokkal, vágyakkal.

Tom Shadyac: Evan, a minden6ó (Evan Almighty, 2007) – november 21. 12:55 DIGI Film

Az immár képviselővé választott Evan Baxter Virginiába költözik a családjával. Az első hivatali napjára készülve Istenhez imádkozik, hogy segítse őt a munkájában. A képviselőház egyik befolyásos tagja, Chuck Long azzal keresi meg Evant, hogy támogasson egy törvénytervezetet. Miután rááll a dologra, különös események történnek körülötte. Evan azt hiszi, hogy elment az esze. Különösen, amikor egyik nap beállít hozzá egy idegen. Azt állítja, hogy ő az Úristen és fontos dolga van vele. Egy bárkát kell építenie a családja és a barátai számára, mert a világot özönvíz fogja elpusztítani.

Családi

Henry Selick: Coraline és a titkos ajtó (Coraline, 2009) – november 17. 11:10 DIGI Film

A tizenkét éves Coraline vidékre költözik a családjával. Miközben a szülei egy kertészkatalógus készítésével vannak elfoglalva, a kislány nehezen találja helyét az új környezetben. Egyik nap azonban különös felfedezést tesz, rábukkan egy titkos ajtóra, amely mögött a saját életének egy másik változatába csöppen. Ezt az életét azonban sokkal jobbnak, érdekesebbnek találja. Csak egy dolog furcsa, mindenkinek gombszeme van. A nagyszerű kaland egyre veszélyesebbé válik, amikor a „másik” szülei ott akarják tartani örökre. Coraline minden bátorságára szüksége van, hogy kiszabaduljon ebből a világból.

Shawn Levy: Éjszaka a múzeumban – A fáraó titka (Night at the Museum: Secret of the Tomb, 2014) – november 18. 21:00 HBO

Larry, az egykori éjjeliőr immár a New York-i Természettudományi Múzeum operatív éjszakai igazgatója. Az nem újdonság számára, hogy sötétedés után a kiállítási darabok életre kelnek, ám az utóbbi időben mintha furcsán viselkednének. Kiderül, hogy a tábla, melynek jóvoltából a teremtmények életre kelnek, pusztulásnak indult, és csak a British Múzeumban lehet helyrehozni. Larry, aki mindenre képes a múzeumi “családjáért”, a fiával és néhány műtárggyal Londonba utazik, hogy megfejtsék a tábla titkát.

Ask Hasselbach: Hangyaboy (Antboy, 2013) – november 20. 12:15 FilmMánia

Pelle egy átlagnál gyengébb 12 éves fiú átlagos életét élte: a többiek rendszeresen megverték, kigúnyolták. Egy nap azonban minden megváltozott. Miközben újfent a nagyobbak elől próbált elbújni, egy hangya megcsípte a nyakát. Az egyszerűnek hitt csípés azonban szuperképességek sorával ajándékozta meg, és nem kellett sok idő ahhoz, hogy Hangyaboy néven igazi szuperhősként szálljon szembe a gonosszal.

Magyar

Fábri Zoltán: Körhinta (1956) – november 19. 20:35 Duna Televízió – Törőcsik Mari 80. születésnapja alkalmából

Pataki elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből, lányát Farkas Sándor egyéni gazdához adja és így egyesítik szomszédos földjeiket. Mari azonban Bíró Mátét, a szövetkezet tagját szereti. Egy vidám vásári mulatságon boldogan keringenek együtt a körhintán, amíg az apai szó vissza nem parancsolja a lányt. Egy lakodalmi mulatságon nyílt összecsapásra kerül sor a két rivális között. Mari bejelenti apjának, hogy Mátét szereti. Apja baltával támad rá, a lány elmenekül otthonról. Máté talál rá, hazaviszi és közli Patakival házassági szándékukat. Az apa kénytelen feladni a harcot.

Dyga Zsombor: Kész cirkusz (2005) – november 20. 15:35 FilmCafé

Van itt egy negyvenes exfocista, aki csak egy klozetos incidens miatt maradt le a ’86-os Magyar Kupáról a Fradi ellen. Van egy menedzserasszony, aki a maga 80-as mellbőségével permanens pénzéhségben szenved. Van három fáradt agybajnok, akik miközben megtárgyalják, ténylegesen mekkora is Bill Gates vagyona, megfúrnak egy kistakarékot. Van egy feleség, akit meglopott az egyik szeretője, és a szerető, aki szerint csak kölcsönvett, és mellesleg a világ első írógép-dobosa. Van egy cukorbeteg civil zsaru, aki mellékállásban fényképeket készít, persze pénzért, a feleségről, a szeretőről, és a biztonság kedvéért a megrendelőről, az exfocista férjről is. Végül itt van még egy notórius pornó-hasonmásozó srác is, akinek a fején landol az a retikül, amiben a fent említett képek vannak.

https://www.youtube.com/watch?v=AtqUCZJ35A4

Goda Krisztina: Csak szex és más semmi (2005) – november 22. 17:30 RTL II

Dóra, a csinos dramaturg egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége van. Legjobb barátnője, a szintén állandó szerelmi problémákkal küzdő Zsófi tanácsára hirdetést ad fel. És innentől kezdve nincs megállás! Feltűnik egy sármos színész Tamás személyében, egy sikeres zeneszerző , egy kifőzdés török fiú és máris összegabalyodott minden. De aztán, ahogy az már csak lenni szokott, bekopog az ajtón a szerelem.

Klasszikus

Ridley Scott: 1492 – A Paradicsom meghódítása (1492: Conquest of Paradise, 1992) – november 19. 00:30 Duna Televízió

1492 augusztusának egy hajnalán legénységével, háromárbocos vitorlásával és két kísérőhajójával útnak indult Spanyolországból egy tengerész, hogy bizonyítsa a világnak elméletét. Úgy gondolta ugyanis, hogy létezik egy új, a jártnál jóval rövidebb és biztonságosabb tengeri útvonal a kincseket rejtő Napkelet felé. A hetekig tartó kalandos út során azonban nem jutott el eredeti céljához, hanem egy addig ismeretlennek számító vidékre sodródott, ahol paradicsomi állapotok fogadták, és a különös őslakosok is békésnek tűntek.

John Landis: Blues Brothers (The Blues Brothers, 1980) – november 20. 14:20 DIGI Film

Jake és Elwood Blues a két fehér csirkefogó él-hal a blues zenéért. A fekete öltönyös, fekete kalapos, sötét napszemüveges duó életében eljött a pillanat, hogy minden bűnük megbocsátást nyerjen. Megtudják, hogy le akarják bontani az árvaházat, ahol ők is nevelkedtek. Mary nővér hiába fohászkodik Istenhez, itt már csak egy köteg dollár segíthet. A Blues-fivérek elhatározzák, hogy összetrombitálják a régi bandájukat. Azután néhány fellépéssel elég pénzt szereznek ahhoz, hogy segíteni tudjanak a nővérnek. A dolgok azonban nem egészen úgy alakulnak, ahogy kellene.

Steven Soderbergh: Szex, hazugság, videó (Sex, Lies, and Videotape, 1989) – november 21. 18:20 Cinemax

A történet középpontjában a frigiditásával küszködő, gátlásos, a közös hangnemet csak pszichiáterével találó Ann áll, akinek a férje, John viszonyt folytat a nő húgával, Cynthia-val, aki mellesleg totális ellentéte a nővérének. Ebbe a nem túl idilli környezetbe csöppen bele a férfi gyerekkori jó barátja. A visszahúzódó Graham és Ann között különös kapcsolat alakul ki. A váratlanul érkezett vendéget jobban megismerve ugyanis fény derül annak szokatlan hobbijára: az impotens Graham ugyanis jelentős méretű videókazetta-gyűjtemény tulajdonosa – a szalagokra nőismerősei szexuális szokásairól készített interjúit rögzítette.

Dokumentum

Razván Georgescu: Eladó életek (2014) – november 16. 13.55 HBO

A romániai német kisebbség kiárulása a történelem egyik legnagyobb emberkereskedelme volt a II. világháború után. A Ceausescu-rendszer titkos üzlet keretében eladta őket az NSZK-nak. A németek 850 éven át folyamatosan jelen voltak Erdélyben, és 200 éven át a Bánátban, túlélték a járványokat, a mongol hódítást, a magyar és román asszimilációs kísérleteket, a szovjet deportálást. Azután gyakorlatilag egyik évről a másikra eltűntek. Milyen személyes, gazdasági, illetve társadalmi következményei lettek ennek.

Az iszlám és a tudomány (Science and Islam, 2008) – november 18. 15:55 Spektrum

Jim Al-Khalili a Surrey Egyetem fizika professzora. Bagdadban született, félig iraki és folyékonyan beszél arabul. A film bemutatja Jim kutatását az isz. 700 és 1250 között zajló iszlám tudományos forradalomról, ami eddig gyakorlatilag ismeretlen volt számunkra. Kiderül, hogy a matematika, optika, csillagászat, orvostudomány, kémia, térképészet és kriptográfia modern megértése a középkori iszlám tudósoknak köszönhető. Valódi tudomány volt ez valódi kísérletekkel szilárd matematikai alapokra helyezve, és továbbfejlesztve a középkori iszlám világban.

Emma Frank: Egymáshoz simulva táncolni (Dancing Cheek to Cheek: An Intimate History of Dance) – november 20. 21:50 Viasat History

Azt mutatja be a film, hogy a 20. század első néhány évtizedében zajlott le a brit tánc történetének leggyorsabb és legforradalmibb változása. Len Goodman angol hivatásos társasági táncos és Lucy Worsley történész a 17. századtól a 20. századig vizsgálva mutatja be a nemzet kedvenc táncait és fedi fel a briteknek a tánchoz fűződő viszonyát.

Sorozat

Alfred Gough, Miles Millar: Into The Badlands – november 16. 22:00 AMC

A hétfőn este az AMC saját gyártású sorozata, az Into The Badlands a távoli jövőbe viszi a nézőket. Egy sorozat természeti és gazdasági katasztrófát követően egy új, feudális társadalom van kialakulóban, ahol csak a legnagyobb harcosoknak van esélye a túlélésre. A sorozatnak magyar vonatkozásai is van, hiszen az egyik fő szerepet a hazánkból származó Marton Csokas alakítja.

Terry Matalas, Travis Fickett: 12 majom (12 Monkeys) – november 17. 21:00 Filmcafé

A kultikus filmből sorozat lett: kedd esténként próbálja James Cole (Aaron Stanford) a jövőből visszatérve dr. Cassandra Railly (Amanda Schull) segítségével megakadályozni, hogy a 12 majom hadserege elterjessze a veszélyes vírust, ami egy apokaliptikus világot szabadított az emberiségre.

Válótársak – november 19. 21:20 RTL Klub

Az RTL Klub 10 részes, a holland Divorce alapján készített dramedyje az eredetinél kevésbé macsó, a hazai helyzetekre finomhangolt sorozatnak ígérkezik Stohl Andrással, Scherer Péterrel és Lengyel Tamással a főszerepben.

 

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com