Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Sorozat

Fotelkultúra – 2015. november 30. – december 6.

life-of-pi02Ha otthon maradunk sem áll meg az élet, a tévécsatornák jóvoltából minden műfaj kedvelői megtalálják a számukra megfelelő műsort. A választást megkönnyítendő, mi ezeket ajánljuk a héten.

Romantikus

Kenneth Brannagh: Sok hűhó semmiért (Much Ado About Nothing) – december 1. 21:00 Story 4, december 2. 1:15 Story 4

Kenneth Brannagh 1993-ban Arany Pálma-díjra jelölt Shakespeare filmjében bebizonyította, hogy nemcsak a királydrámához, de a szívmelengető vígjátékokhoz is ért.  Don Pedro (Denzel Washington) egy vidéki kúrián tölt egy hónapot. Egyik kísérője, Claudio (Robert Sean Leonard) rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába (Kate Beckinsale). Benedek (Kenneth Brannagh) viszont megveszekedett nőgyűlölő, a makrancos Beatrice-szal (Emma Thompson) csatározik. A herceg úgy dönt, összeboronálja a civakodókat.

Mark Helfrich: A kabalapasi (Good Luck Chuck, 2007) – december 4. 21:00 Cool

Charlie (Dane Cook) képtelen megtalálni a nagy Őt. Miközben az összes nővel befuccsol a kapcsolata, a csajok boldogak lesznek a következő pasival. A dolognak persze híre megy. Nem csoda, hogy minden facér nő Charlie-t akarja, mert tudják: utána jön a nagy szerelem. Így amikor Charlie-nak megtetszik a csinos Cam (Jessica Alba), mindent elkövet, hogy ne szeressenek egymásba.

a_kabalapasi_11John Amiel: Sommersby (1993) – december 5. 12:55 RTLII

Jack Sommersby (Richard Gere) nem hagy különösebb űrt maga mögött, amikor elmegy harcolni a polgárháborúba. Felesége (Jodie Foster) némileg tán meg is könnyebbül, hogy durva, erőszakos férjét távol tudhatja magától. Azt azért hét év után sem hiszi, hogy Jack ne térne vissza. Az asszonyi érzések sosem csalnak: Jack Sommersby egy szép napon visszatér – de mintha a háború kicserélte volna, mintha nem ugyanaz az ember lenne, aki volt.

Sci-fi/Fantasy

Marco Brambilla: A Pusztító (Demolation Man, 1993) – november 30. 21:00 Film+, december 1. 16:50 Film+

Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal (Silvester Stallone). Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul, és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

Pete Travis: Dredd (2012) – november 30. 23:00 Cool

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés, bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók próbálják megvédeni az ártatlan polgárokat. Dredd bíró (Karl Urban), a törvényesség elkötelezett híve mindent megtesz, hogy fenntartsa a rendet és a békét.

Judge Dredd Still ImageDean Parisot: Galaxy Quest – Galaktikus küldetés (Galaxy Quest, 1999) – dece,ber 3. 16:45 Cinemax

Az egykori sikeres sci-fi tévésorozat, a (Star Trekre erősen hajazó) Galaxy Quest hősei két évtized elteltével is népszerűek. A színészek azonban már unják a közönségtalálkozókat, alig várják, hogy ledarálják a megszokott szöveget, dedikálják a fiatalkori képeiket, és fölvegyék a gázsit. Ám ezúttal különleges dolog történik. A jelmezes rajongók közt van néhány fura figura. Űrlényeknek öltöztek, és Taggart kapitány (Tim Allen) segítségét kérik, hogy mentse meg őket a gonosz Sarristól. A csapat hamarosan a csillagok között találja magát.

Krimi/thriller

Gregory Hoblit: Legbelső félelem (Primar Fear, 1996) – december 1. 22:00 Paramount Channel

Martin sikeres, arrogáns és jóképű ügyvéd, aki bármikor vállalja a harcot, ha annak elég hangos médiavisszhangot lehet teremteni. Elvállalja egy vad utcagyerek képviseletét, akit Chicago egyik legbefolyásosabb emberének meggyilkolásával gyanúsítanak. Nem humanitárius szempontok vezérlik, nem is az igazság keresése: ő saját verzióját szeretné előadni az igazságról. Volt főnökén is bosszút szeretne állni, ráadásul a vád képviselője sem közömbös számára érzelmileg: Janet és Martin korábban szenvedélyes szeretők voltak. A sokfelé aprózott feszült figyelem megtéveszti Martin érzékeit: nem veszi észre a számára készített csapdát.

Michael Mann: Collateral – A halál záloga (Collateral, 2004) – december 4. 21: 35 TV2

Max a taxisofőrök prózai életét éli idestova 12 éve. Arcok jönnek és mennek a visszapillantó tükörben, emberek, sorsmorzsák, utak és helyek, melyeket már régóta elfelejtett. Ám a ma esti fuvart nem fogja elfelejteni soha. Vincent bérgyilkos. Amikor egy drogkartell hírét veszi, hogy a szövetségi bíróság vádat emel ellenük, nekilátnak a tanúk azonosításához és eltüntetéséhez, és ez az akció most érkezett az utolsó fázisához. Ma este Vincent Los Angelesbe érkezik és a dolga, hogy öt hullát hagyjon maga után. A véletlenek összjátéka folytán Vincent eltéríti Max taxiját, és Max lesz a halál záloga, egy professzionális ámokfutás egyik szenvedő alanya, aki rossz időben volt rossz helyen.

Robert Harmon: Jesse Stone – A maffiafőnök nyomában (Jesse Stone – No Remorse, 2010 ) – december 5. 11:20 Cinemax

Miután felfüggesztik Jesse Stone-t, a New England-i Paradise városka rendőrfőnökét, önkéntes száműzetésbe megy Bostonba. A vére azonban nem hagyja nyugodni, így besegít régi barátjának, Healynek, a gyilkossági csoport vezetőjének. A zsaruknál most nagy a felfordulás, minden energiájukat lefoglalja egy különös ügy. Bizarr gyilkosságok történtek a városban, amelyek összefüggésben állnak egymással. Miután Stone rájön, hogy a gyilkosságok kapcsolatba hozhatók a legkeményebb bűnbanda vezetőjével, Gino Fish-sel, a személyes sérelmeit félretéve teljes erővel beleveti magát a nyomozásba.

Dráma

Ridley Scott: Thelma és Louise (Thelma and Louise, 1991) – december 4. 21:55 FOX

Louise csinos, talpraesett, kemény nő, pincérnőként dolgozik. Barátnője, Thelma viszont visszafogott és elkeseredett, belefáradt a háziasszony szerepébe. Louise rábírja Thelmát, hogy rúgjanak ki a hámból, ruccanjanak ki a hétvégén, hogy elfelejtse a mindennapok gondjait. A két barátnő útja kellemesen indul, ám egy váratlan esemény örökre megváltoztatja az életüket. Amikor az egyik bárban megismert férfi meg akarja erőszakolni Thelmát, Louise agyonlövi a fickót. Ettől kezdve állandó menekülés az életük. Megpróbálnak átjutni Mexikóba, mielőtt a zsaruk elkapnák őket.

Bharat Nalluri: A cunami után (Tsunami – The Aftermach, 2006) – november 30. 11:35 HBO

A cselekmény valós alapokon nyugszik, de kitalált személyek történetét meséli el. Olyan, különböző társadalmi rendű és rangú személyekről szól, akiknek életét visszavonhatatlanul megváltoztatta a szörnyű természeti katasztrófa. Közöttük van egy fiatal pár, aki kétségbeesetten keresi elveszett gyermekét; egy thai túlélő, aki azért küzd, hogy megakadályozza az elpusztult faluja földjének kiárusítását; egy angol nő, akinek a férje és a fia tűnt el, egy brit hivatalnok, aki elveszítette a rendszerbe vetett hitét, valamint egy thai meteorológus, akinek figyelmen kívül hagyták a cunami-veszélyről szóló jelentését.

Kimberly Peirce: A fiúk nem sírnak (Boys Don’t Cry, 1999) – december 6. 23:00 FilmCafé

A poros kisvárosba egy elbűvölő fiatalember érkezik. Brandon Teena igazi társasági ember. A helyi srácok hamar befogadják, a lányok bomlanak érte. Sikerének titka azonban súlyos teher. Lana, a helyi szépség is beleszeret, családja is örömmel fogadja be az álomfiút. Ám amikor kiderül a szörnyű igazság Brandonról, a becsapott közösség bosszút áll és kegyetlenségük nem ismer határokat.

Akció

Pete Travis: Dredd (2012) – november 30. 23:00 Cool TV

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés, bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók próbálják megvédeni az ártatlan polgárokat. Dredd bíró, a törvényesség elkötelezett híve mindent megtesz, hogy fenntartsa a rendet és a békét. Carl Urban megmutatja hogyan is kell hitelesen előadni a képregények legkeményebb, de leginkább legkönyörtelenebb igazságosztóját, aki még Sly Dredd bíróját is keresztbe lenyeli,miközben egy maroklőfegyverrel lebont egy komplett tömbházat.

Philip G. Atwell: War (War/Rogue Assassin, 2007) – december 1. 22:00 FilmCafé

Miután Jack Crawford FBI-ügynök társát brutálisan meggyilkolja Rogue, a hírhedt bérgyilkos, a férfi megfogadja, hogy kézre keríti a gyilkost és személyesen áll bosszút partnere haláláért. Azonban Rogue-ot szinte elnyeli a föld és csak három év múlva bukkan fel, hogy véres maffiaháborút robbantson ki Chang, a kínai gengszter és Shiro, a japán Yakuza-főnök bandája között. Crawford még mindig nem tett le arról, hogy levadássza Rogue-t, így egy speciális osztag élén beavatkozik az összecsapásokba.

Dean Parisot: Red 2 (2013) – december 6. 21:00 RTL Klub

Frank Mosesnak, a visszavonult titkos ügynöknek rég nem törték be az arcát, de ez nem várat sokat magára. Az FBI előveszi egy rég elfeledett üggyel kapcsolatban, ám mielőtt kivallatnák, Franket megszöktetik. Marvin és Sarah  a fél világon átrepítik, hogy együttesen kiderítsék, miért akarják őket eltenni láb alól. A terroristákkal és bérgyilkosokkal körbezárt csapat egyetlen reménye Victoria, aki segít a túlélésben, és remek terve van a világ megmentésére.

Vígjáték

Marc Forster: Felforgatókönyv  (Stranger Than Fiction, 2006) – november 30. 21:00 FilmCafé

Egy reggel Harold Crick, a teljesen átlagos és magányos informatikus arra ébred, hogy egy női hang kommentálja minden mozdulatát, gondolatát és érzését. Harold precíz élete egyik pillanatról a másikra feje tetejére áll, hisz a narrációt csak ő hallja, s mikor a hang bejelenti, hogy Harold Crick hamarosan elhalálozik, a férfi elhatározza, hogy felkeresi a hang tulajdonosát, hogy változtassa meg a befejezést. Kiderül, hogy a hang tulajdonosa az egykoron szebb napokat látott írónő, Kay, aki nehezen találja a befejezést a könyvéhez. Harold próbálja kézbe venni a sorsát és elkerülni végzetét, ezért egy irodalmárhoz, Jules Hilberthez  fordul segítségért, akinek a javaslatát követve Harold meglehetősen szokatlan és váratlan románcba bonyolódik Ana Pascallal.

Ben Falcone: Tammy (2014) – december 3. 16:10 HBO

Tammynek rossz napja van. Nem elég, hogy elveszítette a munkáját a gyorsétteremben, rájön, hogy a férje megcsalja. Az asszony úgy dönt, hogy elhagyja a férjét, összepakolja a legszükségesebb holmijait, és vinné a szülei autóját. Az anyja azonban nem hajlandó kölcsönadni neki a járgányt. A piás nagymama viszont igen, de csak azzal a feltétellel, ha ő is vele tarthat. Bár Tammy nem éppen erre gondolt, de nekivágnak az országútnak, mindenféle kalandba keverednek. Közben talán Tammy is újra megtalálja önmagát.

Tammy 2James Mangold: Kéjjel-nappal (Knight and Day,  2010) – december 6. 18:50 RTL Klub

Amikor June (Cameron Diaz) találkozik a rejtélyes Roy-jal (Tom Cruise), aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja, talán ő álmai pasija. Ám hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mit egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga, ha bíznak egymásban.

Családi

Ang Lee: Pi élete (Life of Pi, 2012) – november 30. 21:00 FEM3

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes óceánon kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel.

Phyllida Lloyd: Mamma Mia! (2008) – december 3. 13:55 DIGI Film

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli kis görög szigeten. Egyedül nevelte fel lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanyát a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, melyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén.

Zack SnyderAz őrzők legendája (Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole, 2010) – december 5. 19:15 Cool TV

Soren, az ifjú bagoly az apja meséin nőtt fel. Ezek a mesék a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak, azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz Tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, a testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egyik nap a két bagolycsemetét elrabolja a lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az őrzőket. Az egyetlen reményük, hogy segítségükkel legyőzhetik az ellenséget.

Magyar

Deák Krisztina: Aglaja (2012) – november 30. 21:00 Film+ 2

A magyar-román cirkuszi mutatványos család a jobb élet reményében nyugatra menekül Ceausescu Romániájából a múlt század nyolcvanas éveinek elején. Ha porondon akarnak maradni, egy különleges mutatvánnyal kell kirukkolniuk. A mama, Sabina kidolgozza a mutatványt, melyben a saját haján lóg a kupolában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrködik. A kislánya, Aglaja minden este attól retteg, hogy a mamáját baleset éri. Ez a rettegés átszövi egész életét, pedig egyszer majd ő lép a helyébe.

Csupó Gábor: Immigrants – Jóska menni Amerika (Immigrants (L.A. Dolce Vita), 2008) – december 3. 01:20 RTL Klub

Több bevándoroló érkezik az Amerikai Egyesült Államokba mint a világ összes többi országába együttvéve. Mi lehet ennek az oka? Ilyen sokan szeretik a hot-dogot és a hamburgert? Vagy ilyen sokan szeretnének pacsizni Snoop Doggal? Netán ilyen sokan akarják megrépázni Pamela Andersont? Talán. Az igazi indok azonban nem más: a bevándorlók mindegyike az “amerikai álmot” kergetné, amely szerint gazdag lesz, híres és sikeres. A magyar származású Jóska és orosz származású barátja, Vlad úgy döntenek, hogy beveszik Amerikát. A feladat nem könnyű, de ők – a maguk sajátos módján – megoldják.

Szajki Péter: Nejem, nőm, csajom (2012) – december 5. 23:20 RTL Klub

Helgának, a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószoba küszöbén. Szilvi, a holtomiglan-holtodiglan kimondására vágyó fiatal nő egy különös parti kellős közepén találja magát jövendőbelijével. Vera  nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon kire ütött ez a gyerek? Flóra pedig nyomozni kezd hittantanár férje után. Négy nő különböző élethelyzetben, de hasonló problémákkal.

Dokumentum

A klimaváltozás arcai (Bill Nye’s Global Meltdown) – december 5. 18:00 National Gheographic

Bill Nye egy színes és sokoldalú ember (mérnök, tudós, humorista és színész egy személyben), így a klímaváltozás kérdését is színesen és sokoldalúan közelíti meg. A filmben többek közt beszél amerikai farmerekkel, akik tagadják, hogy az ember állna a folyamatok mögött; kormányzati tisztviselőkkel, akik számára a ‘globális felmelegedés’ kifejezésnek még a kiejtése is tilos; környezetvédelmi aktivistákkal, akik még a polgári engedetlenségtől se riadnak vissza a Föld megmentése érdekében; elkeseredett károsultakkal, akiket a kaliforniai aszály és a Katrina hurrikán mára végleg meggyőzött a klímaváltozás létezéséről; és elkötelezett kutatókkal, akik a legmodernebb technika segítségével igyekeznek kizöldíteni benzinfüstös hétköznapjainkat.

BillNyesGlobalMeltdown_023_Explorer2015Ghandi – a vezér színrelépése (Ghandi – the Making of the Mahatma, 2009) – december 1. 19:05 Viasat History

Az első hiteles sorozat Gandhi életéről, mely megvizsgálja a feleségével való viszonyát, a fajokkal kapcsolatos ellentmondó nézeteit, és szerepét India függetlenné válásában. A világ színpadán feltűnő Martin Luther King, a Dali Láma és a számtalan békemozgalom Gandhi nyomdokain halad. Azonban az megkérdőjelezhetetlen, hogy India nagyra becsült atyja maradt, azonban ‘egy nemzet atyjaként’ egy kevésbé ismert oldala is van. E sorozat feltérképezi Gandhi tevékenységének kezdeteit, a politikába való bekapcsolódását és India függetlenné válását célul kitűző mozgalmát.

Emre Sahin: Az alvilág városai (Cities of the Underworld, 2007) – december 3. 10:00 Doqu

A világ nagyvárosai sok mindenben hasonlítanak egymásra. Az égig érő épületek, a hatalmas forgalom és a 24 órás nyüzsgés mellett – vagy inkább alatt – van még valami, amiben összemérhetők: minden nagyváros alatt található egy másik, különös világ: a sötétség birodalma, ahová csak igen keveseknek van bejárásuk. De mi a labirintusszerű kazamaták, titkos rejtekhelyek és sírok igazi története? Hogy kerülhetnek egy nagyváros alá hajóroncsok? A film ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ, a világ legnagyobb városainak legnagyobb rejtélyeit kutatva

Sorozat

Tracy Tormé, Robert K. Weiss: Sliders (1995–1999) – december 2. 12:55 Cool

A kilencvenes évek nagy kedvence volt a dimenziók között utazó csapat története, melyet a Cool jóvoltából most újra megnézhetünk. Quinn Mallory (Jerry O’Connell) a fizika szakos egyetemista már régóta foglalkozik az időutazás gondolatával. Arturo professzor (John Rhys-Davies) előadásai nagy segítséget jelentenek munkájához, de természetesen mellette állnak a barátai is. Egy véletlen baleset következtében azonban hirtelen megnyílik egy átjáró, s mind a négyüket magával rántja a mélység. Mire feleszmélnek, már egy másik univerzumban vannak, ahol minden ijesztően más.

Anthony E. Zuiker, Carol Mendelsohn, Ann Donahue: CSI: Cyber helyszínelők (CSI: Cyber) – december 2. 21:00 AXN

A sorozat az FBI egy különleges egységének mindennapjait mutatja be. Feladatuk az Észak-Amerikában történő kiberbűnözés felderítése. Avery Ryan (Patricia Arquette) viselkedéselemző hozta létre az FBI kiberbűnözéssel foglalkozó egységét. Ő vezeti a Hack-for-good programba bekerült kiberbűnözők csapatát, akik a börtönbüntetés helyett neki dolgozhatnak.

Jane Campion: A tó tükre (Top of the Lake) – december 5. 21:00 Filmbox Premium

A 12 éves és 5 hónapos terhes Tui Mitcham egy jéghideg hegyi tó vízébe merül és eltűnik… Robin Griffin nyomozó (Elisabeth Moss) hazatér szülővárosába, hogy kiderítse mi történt, de ez nem egy szimpla eltűnt személy utáni hajsza. A lenyűgöző szépségű, ámde Isten háta mögötti hegyi városkában ördögi erők munkálkodnak, és habár a paradicsom ígéretét hordozza magában, valójában könnyen a pokolba vezető út lehet azok számára, akik nem vigyáznak.

Avatar

Wehli-Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..