Hírek Sorozat

Friss hírek a Breaking Bad spin-offról

better_call_saul_2A bemutató csúszik, de készül második évad is a Better Call Saul-ból, amelyről most tette közzé az első képet az AMC tévécsatorna.

A sorozat terve valójában nem új keletű: a Breaking Bad alkotója, Vince Gillian már két évvel ezelőtt beszélt az ötletéről, hogy Saul Goodman ügyvéd saját szériát kapjon. Az első konkrétumok tavaly kerültek nyilvánosságra, a mostani bejelentés pedig kiegészíti és pontosítja az eddig tudottakat.

Jó hír, hogy az első évad tíz része után egy második, 13 epizódos évadot is megrendelt a tévécsatorna, ám egyúttal idén november helyett el is halasztotta a premiereket 2015, illetve 2016 elejére. Az első részt Gillian rendezi majd, a továbbiakban pedig egy másik Breaking Bad-alkotó, Peter Gould segíti munkáját, aki annak idején, a Breaking Bad második évadjában megteremtette a most főszerepet kapó Saul Goodmant. Rajtuk kívül egyébként az eredeti sorozat több írója részt vesz a spin-offban is, köztük Thomas Schnauz és Gennifer Hutchison. A szereplőkkel kapcsolatban a legnagyobb kérdés persze az, hogy a két főszereplő Bryan Cranston és Aaron Paul feltűnik-e az új sorozatban is – egyelőre az ismerős figurák közül Mike Ehrmantraut-ot játszó Johnatan Banks biztos, de a többiek is szívesen szerepelnének.

better_call_saul

Az internetes világot az első pletykák óta lázban tartja az új sorozat híre, az időről időre kiszivárgó információmorzsák alapján rengetegen találgatnak, milyen is lesz a Better Call Saul. Vince Gillian egyelőre inkább ködösít, kevés konkrétumot árul el, miközben a tervek is többször megváltoztak – például felmerült a 30 perces epizódok ötlete is, de végül visszatértek az egyórás időtartamra. Biztosnak tűnik a vígjátéki hangvétel a kétes hírű ügyvéd karakteréből adódóan – Gillian ugyanakkor egy interjúban azt találgatja, hogyan lehet egy ilyen önelégült, felelőtlen figura történetébe drámát csempészni. Ugyanitt arról is beszél, hogy várhatóan megtartják az eredeti sorozat roncsolt időszerkezetét, így az alapvetően előzménytörténet, mely Goodman karakterének fejlődésére koncentrál, mielőtt még Walt White ügyvédje lett volna, nem kizárt, hogy a múlt mellett a jövőt is bemutatja majd. Mindenesetre az alkotók nagyon bizakodóak: míg egy hónappal ezelőtt Gillian még kételyeinek adott hangot, a mostani bejelentésben a tévétársaság büszkén és izgatottan beszél az előttük álló munkáról, remélve, hogy az új sorozat is igazi televíziótörténeti esemény lesz.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés