Sorozat

Glee-koncertfilm

Újabb különleges koncertfilmet mutat be az HBO, melyben az itthon is vetített zenés sorozat, a Glee – Sztárok leszünk! szereplői lépnek fel. A Glee: Koncertfilm szeptember 1-jén eredeti nyelven, magyar felirattal látható a csatornán.

A Glee – Sztárok leszünk! egy középiskolai kórusról szól, amely – egy újító szándékú tanár vezetésével – szakít a hagyományokkal, és az „unalmas” komolyzenei darabok helyett musicalrészleteket és slágerlistás szerzeményeket ad elő. Az eredetileg egyestés filmnek tervezett sorozat az Egyesült Államokban rengeteg rajongót szerzett, és a kritikusok is elismerték: eddig négy Golden Globe-ot és hat Emmy-díjat kapott, utóbbira idén is három kategóriában jelölték.

A Glee – Sztárok leszünk! dalai aztán album formájában is megjelentek, és igen jól fogytak: a harmadik kiadásból (Glee: The Music, Volume 3 Showstoppers) már az első héten 136 ezer példányt vásároltak a rajongók, amivel a lemez rögtön a Billboard 200-as lista élére került.

2010-ben a sorozat szereplői elkezdtek koncertezni is, de a sűrű forgatás miatt akkor még csak négy városba jutottak el – ahol azonban hamar elkelt minden jegy. A következő év nyarán már több amerikai nagyvárosban folytatták a Glee Live! In Concert! nevet viselő koncertkörutat, de Európában csak Manchesterben, Londonban és Dublinban léptek fel.

A Glee: Koncertfilmet két nap alatt vették fel a New Jersey-i turnéállomáson, ahol a tizennégy alapszereplő (Dianna Agron, Chris Colfer, Darren Criss, Kevin McHale, Lea Michele, Cory Monteith, Heather Morris, Amber Riley, Naya Rivera, Mark Salling, Jenna Ushkowitz, HarrY Shum Jr., Chord Overstreet, Ashley Fink) mellett Gwyneth Paltrow és Jane Lynch is feltűnt a színpadon, bár utóbbi előadása csak a DVD-kiadásra került fel.

Az eredetileg 3D-ben forgatott film nemcsak a koncerteket és a kulisszák mögött zajló eseményeket mutatja be, de arra is rávilágít, hogy a Glee – Sztárok leszünk! milyen óriási hatással van az amerikai tinédzserekre. Több olyan rajongót is megismerhetünk, akinek életét nagyban befolyásolta a sorozat – köztük a meleg Trentont, az Asperger-szindrómás Joseyt és Janae-t, aki liliputi létére bekerült a pomponlány-csapatba.

Az alkotók

A film producere a sorozat ötletgazdája, Ryan Murphy, aki a Kés/Alatt című szériával alapozta meg karrierjét, de ő írta például az Ízek, imák, szerelmek forgatókönyvét is. Jelenleg – a Glee – Sztárok leszünk!-kel párhuzamosan – az American Horror Story című sorozaton is dolgozik, amely a 2011/2012-es tévés évad nagy szenzációja volt, idén tizenhét Emmy-jelölést kapott.

A rendezői feladatokat Kevin Tancharoen vállalta magára, aki a Dancelife és a Mortal Kombat: Legacy című sorozatok mellett olyan koncertfilmeket, zenei témájú produkciókat is rendezett korábban, mint a Britney Spears Live from Miami, a The Pussycat Dolls Presents: The Search for the Next Doll, valamint a nyolcvanas évek híres musicaljének remake-je, a Fame – Hírnév.

A feliratos Glee: Koncertfilm szeptember 1-jén, szombaton 18:35-kor látható az HBO-n.

További vetítési időpontok:
HBO, szeptember 10. hétfő, 12:35
HBO, szeptember 16. vasárnap: 06:00
HBO, szeptember 25. kedd, 18:05
HBO, szeptember 26. szerda, 06:00

http://www.hbo.hu

HBO Pressroom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!