Hírek Sorozat

Hamarosan Aranyéletünk lesz

Aranyelet_jelenetfoto(2)Befejeződött az HBO legújabb és eddigi legdrágább saját gyártású sorozata, az Aranyélet forgatása.

A november 8-án bemutatásra kerülő, krimivel és társadalomkritikával gazdagított drámában egy olyan család játssza a főszerepet, ahol minden a látszatról szól: az apa, Miklósi Attila (Thuróczy Szabolcs) bűncselekményekből tartja el a családot, de egyre többször érzi, hogy tisztességes útra kellene térni, és megpróbál kitörni a hazugság és csalás világából. A feleség, Janka (Ónodi Eszter, a lenti képen) a társadalmi ranglétrán szeretne feljebb jutni, hogy látszat-életük még tökéletesebbnek tűnjön. A kamaszkorú gyerekek, Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó, a fenti képen) pedig kezdik sejteni, hogy milyen éles ellentétben áll egymással az, amit a szüleik papolnak nekik tisztességről és jó erkölcsről, és amit valójában tesznek. A két gyerek, mint minden kamasz, feszegetik a határaikat, és látleletét nyújtják a mostani Z-generáció életvilágának.

A közel 80 napos forgatás alatt a két fiatal rendező, Dyga Zsombor (Köntörfalak, Utolér, Couch Surf) és Mátyássy Áron (Víkend, Utolsó idők, Átok) dolgozott a nyolc epizódon. „Mindenki érezte, hogy remek dolog, amiben részt vesz.” – Mondta Thuróczy Szabolcs, majd hozzátette. – „Biztos vagyok benne, hogy igazolni fogja a sejtéseimet, mert nagyon szerettem csinálni.”

Aranyelet_jelenetfoto(5)A stáb legváltozatosabb helyeken forgatott, egyszerre bemutatva a felső tízezer és a mélyszegénységben élők hétköznapjait: így lesz lehetőségünk nekünk is bejutni a milliárdosok fényűző palotáiba, a VIII. kerület legkeményebb lakótelepére vagy egy lepukkant detoxikálóba. Ez a kettősség nemcsak a helyszínekre, hanem a szereplőkre is jellemző, így nem meglepő, hogy erre a sorozatra különösen igaz „a látszat néha csal” kifejezés. A Mirát alakító Döbrösi Laura szerint „a nézők folyamatosan fogják felfedezni a karakterek árnyoldalit.”

A előzetest Varsics Péter díjnyertes rendező vezetésével Szőke Dániel operatőrrel (Boggie: Parfüm című videóklipjének operatőre) készítette az HBO a sorozathoz, ami november 8-tól, nyolc héten keresztül minden vasárnap este megtekinthető a sorozat legújabb epizódja az HBO-n és az HBO Go (http://www.hbogo.hu/) oldalán is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com