Hírek Sorozat

Heti Stallone a Film Mánián

Stallone: Cliffhanger - Függő játszma

Stallone: Cliffhanger - Függő játszmaA Film Mánia csatorna januárban minden vasárnap Stallone filmeket vetít este 22 órás kezdettel. Január 5-én a Cliffhanger – Függő játszmát adják, 12-én, 19-én és 26-án pedig a Rambo első három része lesz képernyőn.

A Rambo – Első vér című kasszasikert 1982-ben mutatták be, és sokan a mai napig a legjobb klasszikus akciófilmnek tartják. Stallone alaposan felkészült a háborús hős szerepére, kutatásokat végzett, vietnámi veteránokkal beszélgetett a minél hitelesebb alakításért. A több mint 125 millió dollár bevételt produkált film folytatásai 1985-ben és 1988-ban kerültek moziba, 2008-ban pedig Sly még egyszer visszatért az ikonikus John Rambo szerepében. A négy film összesen több mint 770 millió dollár bevételt hozott. „Rambo egy titokzatos figura. Küzd a feladat ellen, amire született, mégis meg kell tennie, ez teszi őt igazán emberivé. Ez a történet az ősi harcról, a jó és a rossz összecsapásáról szól, ahol az erősebb győz.” – nyilatkozta Stallone egy interjúban.

A Rambo filmek előtt, a hónap első hétvégéjén, január 5-én egy másik Stallone kasszasiker, az 1993-as Cliffhanger – Függő játszma látható a csatornán, ugyanebben az időpontban, ahol Sly partnerei többek között Janine Turner és John Litgow.

Stallone a hetvenes évei felé közeledve is aktív, 2013-ban két filmbemutatója volt, január 11-én pedig a londoni Central Hall Westminsterben lép fel, ahol történeteket, anekdotákat mesél az emlékezetes filmforgatásokról.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com