Hírek Sorozat

Jön a Hannibal 3. évada

netflix-and-amazon-pass-on-season-4-of-hannibal-hannibal-dead-and-buried-493855A számos díjjal jutalmazott sorozat visszatér a harmadik évaddal, amely izgalom és hátborzongató események tekintetében sem marad el az előző kettő mögött. Hannibal (Mads Mikkelsen) éppen csak kicsúszott az FBI kezei közül, ám véres emlékeket hagyott maga után. Will Grahamnek (Hugh Dancy), Dr. Alana Bloomnak (Caroline Dhavernas) és Mason Vergernek (Joe Anderson) is csak egy hajszálon múlott az élete. Most mindhárman bosszúra szomjaznak, így hiába menekült a doktor Európába, az FBI tovább kísérti.

A sorozat

Az AXN sorozatát, a Hannibalt, több mint 100 országban, 23 nyelven mutatták be. A produkciót több mint 35 millióan kísérik figyelemmel a Sony Pictures Television Networks televíziós csatornáin, így mára elkötelezett rajongótáborral rendelkezik. „A harmadik évadban egy tökéletesen megkomponált rémálomba csöppenünk, amely magában hordozza a Bárányok hallgatnak történelmi titokzatosságát és nem mindennapi látványvilágát” – írta a The Guardian.

A történet

A második évad sokkoló befejezése után Hannibal Európában menekül – pszichiátere Bedelia Du Maurier (Gillian Anderson) társaságában – új személyiséggel, de a régi, csillapíthatatlan étvággyal. Hamarosan Will, Jack és Alana is újra Hannibal nyomába ered. Ráadásul egy „régi ismerős” is felfigyel Hannibalra, aki így már nem csak az FBI, de múltja elől is menekül.

Hannibal megformálója, Mads Mikkelsen így nyilatkozott az igen mozgalmas harmadik évad elejéről: „Mindig nehéz megmondani, hogyan is érez Hannibal valójában. Nyilvánvalóan fájó szívvel zárta a második évadot, és ő maga is okozott fájdalmat. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy megbánta, amit tett. Nem volt választása. Arra is jó oka volt, hogy néhány ellenfelét életben hagyja. Ez is olyasvalami, amit meg kellett tennie. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy elképzelte, így B tervhez folyamodik. Rettentően élvezi az európai életet. Ez az egyik kedvenc helye a világon. Azzal foglalkozik, amit szeret, és folytatja a kis hobbiját is. Alapvetően csak vár és reménykedik, hogy valahol odakint Will Graham újra elkezd kutatni utána.”

hannibal0003

A szereplők

A Hannibal harmadik évadában Hugh Dancy és Mads Mikkelsen mellett Laurence Fishburne is újra színre lép, mint az FBI Viselkedéstudományi Részlegének vezetője. Az X-akták Scully ügynöke, Gillian Anderson is komoly szerephez jut: többé már nem csak Hannibal pszichoterapeutája, hanem társa is a szökésben.

Az évadban csatlakozik a színészgárdához Richard Armitage is, akit többek között Tölgypajzsos Thorin szerepében láthattuk Peter Jackson Hobbit trilógiájában. A brit színész karaktere kulcsszerephez jut az évad második felében. Bemutatkozik továbbá Tao Okamoto, akinek kevés sorozatbeli tapasztalata után a Hannibal és a jövőre mozikba kerülő Batman Superman ellen című film impozáns lépcsőfokot jelentenek karrierjében. Érdekesség, hogy ez utóbbiban szintén együtt játszik Laurence Fishburne-nel, akit Perry White szerepében láthatunk majd.

Premier 2015. augusztus 24-én 22.00-kor az AXN műsorán.

 

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.