Fókuszban Sorozat

Készül Spielberg és Tom Hanks harmadik háborús sorozata

Steven Spielberg és Tom Hanks

Steven Spielberg és Tom Hanks Az elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat folytatását készíti Steven Spielberg és Tom Hanks. Az új második világháborús sorozat kettejük harmadik közös munkája lesz az HBO-n. A légi hadviselésről szóló sorozat alapját Donald Miller Masters of The Air című könyve adja.

Az HBO pénteken megerősítette, miszerint harmadik olyan sorozatát fejleszti Steven Spielberggel és Tom Hanksszel, ami a második világháború idején játszódik. Az új sorozat a mind kritikailag, mind a közönség köreiben nagy sikert aratott Az elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat által állított sorba illeszkedik.

Donald Miller történészprofesszor Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany című könyve a világháborús légi hadviselés, közelebbről a bombázók világát mutatja be. Az Eight Air Force (másképp a „Mighty Eight”) olyan amerikai bombázóosztag volt, amelynek sorozott tagjai a legnagyobb légicsapásokban vettek részt – ám halálozási arányuk borzasztó volt, csak a tengeralattjárósoké múlta azt fölül.

Spielberg, Hanks és Gary Goetzman executive producerként szerepelnek majd Hanks és Goetzman Playtone, valamint Spielberg Amblin Television stúdiója mellett. A forgatókönyvet Graham Yost, A törvény embere írója készítheti. Egy harmadik, világháborús tematikájú sorozat már hónapok óta vita tárgya volt az HBO vezetőségében. A két előző sorozat egyfelől a csatorna presztízs-projektjének számított és hatalmas sikert aratott; csak Emmy-díjaik száma eléri a tizennégyet. Másfelől viszont a hatalmas díszletek, az erős speciális effektusok, a pirotechnika és nagyszámú szereplőgárda miatt jókora anyagi kockázatot is jelentenek.

A gyártás és a megjelenés idejéről még nincs információ.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..