Sorozat

Két új vígjátéksorozat az HBO Comedy műsorán

Az HBO Comedy két új, a BBC műhelyében készült vígjátéksorozatot is bemutat decemberben: a Repülj velem! (Come Fly With Me) az Angolkák alkotóinak repülőtéren játszódó szériája, a Hogy ne éld az életed (How Not To Live Your Life) pedig egy brit átlagembert mutat be, aki mindig azt képzeli el, hogy az adott pillanatban hogyan cselekedhetne minél helytelenebbül.

Repülj velem!
Két színész közel ötven szerepben

A Repülj velem! az Angolkák két írójának és színészének, Matt Lucasnak és David Walliamsnek az új munkája, amely egy áldokumentumfilm formájában mutatja be a nézőknek egy brit repülőtér mindennapjait. Ahogyan azt az Angolkákban már láthattuk, a két színész számtalan karaktert jelenít meg: együtt közel ötven szerepet játszanak el, a repülőgépek legénységétől az utasokon át a reptér hivatásos fotósaiig.

A nézők megismerkedhetnek a FlyLo nevű légitársasággal (Nagy-Britannia nyolcadik legkedveltebb fapados légitársaságával), melynek tulajdonosa Omar Baba, aki minden helyzetben igyekszik menő maradni – úgy is, hogy vállalata korántsem nyereséges, és alkalmazottai sem állnak mindig a helyzet magaslatán. Egyik munkatársát, Taaj-ot például a saját feladatainál sokkal jobban érdekli, hogy a cég életét filmező dokumentumfilmes stáb 3D-s kamerával dolgozik-e; az év stewardja címért hajtó Fearghal O’Farrell olyannyira igyekszik, hogy még a mogyoróra allergiás utasra is rátukmálja a mogyorót; a reptéren hamburgerstandot üzemeltető Tommy Reid pedig arról álmodozik, hogy egyszer pilóta lesz, holott már az ételek elkészítése is gondot okoz neki.

A reptér forgatagát színesíti még többek között a check-in pultnál dolgozó Melody, aki mellműtétjének második felére gyűjt; Mickey és Buster, a paparazzók, akik a repülővel utazó hírességekre vadásznak; Nagy-Britannia legrangosabb légitársasága, a Great British Air sznob dolgozói; és persze az olyan utasok, mint a Woods család, melynek tagjai figyelmetlenségből egy héttel az utazásuk előtt érkeznek a reptérre, így elhatározzák, hogy inkább ott töltik vakációjukat.

Matt Lucas és David Walliams az Angolkákkal váltak szélesebb körben ismertté, miután sorozatukat közel ötven országban, köztük Magyarországon is vetítették, és huszonnyolc különféle díjat – köztük a brit filmakadémia, a BAFTA elismerését és nemzetközi Emmy-díjat – kapott. Lucas szerepelt többek között az Alice Csodaországban Tim Burton-féle változatában és a Kröd Mändoon című sorozatban, Walliamst pedig a Marmaduke – A kutyakomédiában is láthatta a közönség.

December 10-től szombat esténként az HBO Comedyn. Dupla epizódokkal. Eredeti nyelven, magyar felirattal.

Hogy ne éld az életed 1-2-3. évad
Mindig lehetne rosszabb

A Hogy ne éld az életed egy húszas évei végén járó, Don nevű brit fiatalembert mutat be, aki – képtelen fantáziával – gyakorlatilag élete összes helyzetét a szerint gondolja át, hogy miként végződhetne minél rosszabbul. Egy átlagos nap az ő szemében így katasztrófák sorozatává változik, ami a nézők számára nemcsak szórakoztató lehet, de vigaszt is nyújthat: bárhogy is döntünk az életben, mindig lehetne rosszabb.

A lehetséges variációk mindig csak Don fejében jelennek meg, de így is elképesztően kínosak tudnak lenni: elképzeli, hogyan lehet a legrosszabbul kijönni egy olyan helyzetből, amikor egy egyéjszakás kaland után úgy ébred egy nő mellett, hogy nem tudja annak nevét; amikor azzal kell szembesülnie, hogy kirúgják a munkahelyéről; vagy amikor megtudja, hogy meghalt a nagymamája. A kigondolt variációk egyszerre humorosak, meglepőek, és teli vannak váratlan fordulatokkal.

A főszerepet játszó és a szériát kigondoló (íróként és rendezőként is közreműködő) Dan Clarkot a magyar nézők is ismerhetik: korábban is készített már hasonló témájú kisfilmeket, amelyekben tíz olyan dolgot mutatott be, amit ne tegyünk egy adott helyzetben, például egy állásinterjún vagy az első randin – gyakorlatilag ezek folytatása a mostani produkció. Clark emellett a The Estate Agents és a Mad About Alice című sorozatokban játszott komolyabb szerepet, és olyan, itthon is látott szériák egy-egy epizódjában tűnt fel, mint a Szemesnek áll a világ, a Zooniverzum – Állati kert! vagy az Én kis családom.

December 5-től hétköznap esténként nyolc órától az HBO Comedyn.

Forrás: HBO Sajtószoba

Címkék

HBO Pressroom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!