Sorozat

Legjobb televíziós rendezés: Enyedi Ildikó és Gigor Attila, Terápia

terapia_werk_-_960A legjobb televíziós rendezés díját kapta 2013. február 1-én, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Film- és Tévékritikus Szakosztályának díjátadóján Enyedi Ildikó és Gigor Attila a Terápia – a magyar HBO tavaly bemutatott saját gyártású drámasorozata – két rendezője.

A MÚOSZ-székházban lezajlott díjátadón Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezők büszkén vették át az elismerést, és mindketten egyetértettek abban, hogy pályafutásuk egyik legfontosabb állomásának tekintik az HBO Terápia című sorozatának elkészítését.

Enyedi Ildikó kiemelte: „A visszajelzésekből eddig azt éreztük, hogy nagyon különböző hátterű és habitusú emberek egyaránt megszólítva érezték magukat. Ez a díj pedig – amit a profik adnak – azért különösen kedves, mert Magyarországon nagyon ritka, hogy a széles közönségsiker és a szakma elismerése egybecsengjen.”

Gigor Attila megerősítette: „A Terápia mindenkinek, aki olyan szerencsés volt, hogy részt vehetett benne, kiemelkedő lehetőség és élmény volt. Az, hogy ezt a filmes újságírók már nem csak kritikáikban, de egy díjjal is elismerik, nagyon nagy büszkeséggel tölt el minket. Ennél már csak talán a nézők szeretete fontosabb.”

A magyar HBO csatorna 2011 decemberében kezdte el forgatni, majd 2012 októberétől nyolc héten keresztül vetítette második saját gyártású drámasorozatát, a 40 részes Terápiát. A sorozatot óriási várakozás előzte meg, ami a széria eddigi világsikerén kívül elsősorban a sorozat alkotóinak köszönhető. A szereposztás – Mácsai Pál, Marozsán Erika, Nagy Ervin, Sztarenki Dóra, Szamosi Zsófia, Für Anikó, Nagy Zsolt, Csákányi Eszter – valódi jutalomjátékot biztosított a színészeknek, a rendezők pedig a sorozat magas színvonalú megvalósítását garantálták. A Terápia a nézők és a kritikusok körében is hatalmas sikert aratott.

A magyar HBO csatorna számára Enyedi Ildikó és Gigor Attila legjobb televíziós rendezés díja is azt bizonyítja, hogy Magyarországon hatalmas az igény a minőségi televíziós sorozatokra – írja a csatorna közleménye.

HBO Pressroom

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!