Hírek Sorozat

Lengyel Tamás a Kossuthkifli főszerepéért hagyja ott a Munkaügyeket

munkaugyek2Az M1-en október 3-ától folytatódó Munkaügyek című IrReality Show új epizódjainak forgatása nemrég fejeződött csak be, ám Lengyel Tamás  aki a hihetetlenül népszerűvé vált sorozatban kormánybiztost alakít – már jóval korábban végzett a forgatásokat, hiszen csupán az első négy részben lesz látható.

– Választás elé állított az élet, és én a Fehér Béla regénye alapján készülő Kossuthkifli című kalandfilm főszerepét választottam – árulta el Lengyel Tamás színész. – Nagyon régen forgattak kosztümös kalandfilmet Magyarországon, ilyen lehetőség szerintem csak ezer évben egyszer adódik. Az 1848-49-es szabadságharc alatt játszódó regényből készülő hatrészes sorozatot Rudolf Péter rendezi és több mint 100 remek színésztársam játszik benne.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Lengyel Tamás a 2014 őszén – szintén az M1-en – képernyőre kerülő Kossuthkifli című kalandfilmben olyan kollégákkal játszhat, akikkel eddig még soha nem volt alkalma. – Ilyen például Nagy-Kálózy Eszter, Básti Juli, Kálloy Molnár Péter, Szarvas József, Haumann Péter, Fenyő Iván vagy Szabó Győző – sorolja Lengyel. – A forgatókönyv szövege valóban nem egyszerű, de talán ez volt a kisebbik gond. Volt, hogy 41 fokos hőségben forgattunk, ami emberpróbáló, hiszen korabeli ruhákban játsszuk a szerepeket, de azt hiszem, a stábnak sem volt sokkal könnyebb dolga a hőségben. Természetesen sajnálom, hogy a Munkaügyeket ott kell hagynom, mert bár közhelynek tűnik, amit mondok, remek csapat kovácsolódott össze az évek alatt. A forgatások nagyon jó hangulatúak voltak, hiszen a forgatókönyvben megírt szituációk is kellően viccesek, a kollégákról nem is beszélve. Az én gyengém Mucsi Zoltán volt, ha vele játszottam egy jelenetben, nagyon nehéz volt kibírni nevetés nélkül. A Munkaügyekből hivatalosan egy utazás miatt távozom majd, így a jövőben még bármi megtörténhet… – fűzte hozzá sejtelmesen a színész.

Persze a Munkaügyi, Munka- és Űrbiztonsági Hivatalban eközben sem áll meg az élet. Tamás ugyan Brüsszelbe távozik, és helyette új vezető érkezik Ond személyében, de továbbra is a hivatalban marad a nyugdíjazását váró Elvira (Molnár Piroska) – amihez ezúton is gratulálunk –, a mindig beteges János (Mucsi Zoltán), a saját nevét is rosszul ejtő Róbert (Mogács Dániel), a biztonsági őrök gyöngye, Imre (Tamási Zoltán), a munka- és egyéb szenvedélyes Karesz (Kovács Lehel), a frusztrált szingli, Katalin (Murányi Tünde), a recepciót kakadufészekké varázsoló Timi (Fodor Annamária), no és Albert (Elek Ferenc), aki nem iszik, nem dohányzik, nem iszik.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!