Sorozat

Mától forgatják Az ítélet: család folytatását

Mitchell Hurwitz 2003 és 2006 között sugárzott, három szezont megélt sorozata mára már kulttá vált, s nem kis örömhírnek számított a rajongók körében a folytatás bejelentése. A Deadline értesülései szerint a negyedik évadra újabb tíz epizód kapott zöld utat, amit a Netflix egyszerre tesz elérhetővé az interneten. Aki pedig kételkedik a folytatásban, annak megnyugtatásul elmondjuk: a Bluth család minden tagja visszatér a képernyőre, ráadásul Ron Howard újra a narrátor szerepében lesz hallható. 

A tervek szerint minden epizód egyik szereplőre helyezné a hangsúlyt, természetesen a többiek asszisztálása mellett. A család tagjait alakító 9 színész: Jason Bateman, Jeffrey Tambor, Portia de Rossi, David Cross, Jessica Walter, Will Arnett, Michael Cera, Alia Shawkat és Tony Hale, ami azt jelenti, hogy egy plusz epizód fennmarad egy közös történetre. Persze az sem elképzelhetetlen, hogy a narrátor is megkapja a jól megérdemelt rivaldafényt.

Az elmúlt hónapban Ron Howard, aki producerként is részt vesz a projektben, közzétett egy képet a Twitterén, amelyen az első epizód forgatókönyve látható. A cím (Michael) egyértelműen jelzi, kit helyeznek az első epizód középpontjába. Michael (Jason Bateman) egy vagyonos és tökkelütött família „legnormálisabb” tagja, akinek apja bebörtönzése után valahogy össze kell tartania a családot, különben az darabjaira hullik. Nincs könnyű dolga, a bandát ugyanis olyan szélsőséges alakok alkotják, mint egy önimádó bűvész, egy szerencsétlen „never-nude” (a meztelenkedéstől irtózó) színész, egy idegesítő alkoholista vagy egy idióta anyámasszony katonája.

A Golden Globe- és Emmy-díjas Az ítélet: család (Arrested Development) remek kritikákat kapott (a Time beválasztotta minden idők 100 legjobb sorozata közé), ennek ellenére alacsony nézettséggel futott a FOXon. Az utolsó négy epizódot 2006. február 10-én vetítette le a csatorna. Azóta szóba került egy mindent lezáró mozifilm ötlete is, viszont a készítők tarsolyában még annyi ötlet maradt, amiből egy tíz részes negyedik évad is kitelik. Mitchell Hurwitz szerint ha sikeres lesz a szezon, újabb részeket rendelnek be, így pedig a mozifilm mindenképp csúszásra van ítélve.

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com