Sorozat

Megérkezett Az alelnök 2. évada az HBO-ra!

veep (1)A második évaddal folytatódik az HBO saját gyártású vígjátéksorozata, Az alelnök. Az első rész július 2-án 21:00 órakor látható az HBO műsorán.

Az HBO saját gyártású vígjátéksorozatának első évadát számos díjra, többek között két Emmy-díjra is jelölték. Julia Louis-Dreyfus, Selina Meyer alelnökasszony alakításáért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Emmy díjat a komédia kategóriájában.

Az alelnök szatirikus betekintést nyújt a washingtoni politikai elit szűklátókörű világába. Az alelnökasszony, Selina Meyer viharos hétköznapjait követi nyomon, ahogy a napirendjével zsonglőrködik, politikai tüzeket olt, védelmezi az elnök érdekeit, miközben megpróbálja rendbe tenni a nem működő személyes kapcsolatait. A második évadban tovább folytatódnak Selina Meyer megpróbáltatásai, miközben megpróbál nagyobb befolyásra és hatalomra szert tenni.

Az új évad az időközi választások kampányával indul. Ennek sikere lázba hozza Selinát, aki lehetőséget lát arra, hogy megpróbálja növelni a befolyását, kiterjeszteni a saját, alelnöki szerepét. Mindez persze nem könnyű feladat. Ahhoz, hogy tervét megvalósítsa, először is be kell hízelegnie magát az elnök új, közismerten jéghideg természetű vezető tanácsadójánál, Kent Davisonnál. Eközben Selina közvetlen beosztottjainak magánéletében is van néhány új fejlemény.

Az alelnök július másodikától, kedd esténként 21:00 órától látható az HBO mozicsatornán.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya